tipovi koze

Savjeti iz prirodne ljepote za sve tipove kože 1.dio

Kao alternativa skupim, invazivnim i otrovnim sastojcima za njegu kože, saznajte  koji savjeti će vam pomoći da uštedite vrijeme, novac i zdravlje. Najbolje od svega je što koristite ljekovitost prirode i njegujete vaše tijelo prirodnim sastojcima kojima su urođene iscjeliteljske sposobnosti.

  1. UKLONITE UMORNE I NATEČENE OČI S OHLAĐENIM VREĆICAMA ČAJA

Uzmite 2 vrećice zelenog čaja, crnog čaja ili čaja od kamilice te ih stavite u vruću vodu na manje od jedne minute. Zatim izvadite vrećice čaja iz vode,stavite ih u zdjelicu i ohladite u hladnjaku. Kad se vrećice ohlade, stavite 1 vrećicu preko svakog zatvorenog kapka. Ostavite vrećice čaja na vašim kapcima od  5 do 15 minuta.

  1. PRIRODNI FACE LIFT S JEDNOSTAVNIM YOGA POZAMA

Yoga pozama možete poboljšati cirkulaciju i vratiti vitalnost. To možete učiniti “downward dog“ yoga pozom na taj način da vam početni položaj bude s rukama i koljenima na podu, a zatim ispravite vaše noge. Budite u tom položaju dok god se osjećate ugodno, oko 1 do 5 minuta. Ako imate fizička ograničenja, kao što su ozljede ili bol u leđima, provjerite sa svojim liječnikom o tome kako možete mijenjati ovu pozu.

  1. DO KAŠMIRASTO MEKE KOŽE S PRIRODNIM MJEŠAVINOM OD ŠIPKA, MALINA I BADEMOVOG ULJA

Hidratizirajte suhu kožu i vratite izgubljeni sjaj miješanjem prirodnih antioksidansa i bogatih ulja. Nanesite smjesu nakon čišćenja lica. Izmiješate zajedno sjemenke od šipka, maline i prirodno bademovo ulje. Postavite 3 do 6 kapi smjese na dlan i trljajte ruke kako bi malo ugrijali smjesu. Zatim, s prstima lagano nanesite smjesu na suha područjima vašeg lica ili područja gdje su vidljive bore.

  1. SMANJITE BORE REDOVITIM MIJENJANJEM JASTUČNICE

Odaberite jastučnicu koja je mekana i svilenkasta, umjesto onih s grubljom tkaninom kako biste smanjili trenje kože i kompresiju. Ako spavate na boku, pokušajte s povremenim prebacivanjem  na drugu stranu ili spavanjem na leđima, tako da se lice ne nabora na određenim područjima. Ali, nemojte se previše zamarati oko položaja u kojem spavate, jer u konačnici, kvalitetan san je ključ prirodne ljepote.

Autor: wellness.hr

Share this Post