Samozatajno ulje ljepote - Avokado

Samozatajno ulje ljepote – Avokado

Ulje avokada možda nije toliko poznato i komercijalno poput arganovog, no njegovi su učinci u kozmetičkom svijetu dokazano fantastični!

Blagotvorno, ali istovremeno bogato hranjivim vitaminima, sve je češće obavezan sastojak brojnih beauty pripravaka. Ono što ga dodatno čini “must have” sastojkom jest činjenica da je iznimno bogato mono-nezasićenim masnim kiselinama (oko 64% oleinske kiseline i 2-13% palmitoleinske kiseline), kao i polinezasićenim masnim kiselinama (gotovo 10% linolne kiseline – omega 6), uz alfa-linolensku (omega 3) kiselinu. Upravo zbog ovakvog specifičnog sastava, ulje avokada je zaslužno za putenost i pojačanu otpornost kože i njezine hidrolipidne barijere, kao i za revitalizaciju suhog vlasišta.

Ovo ulje posjeduje zaista posebnu kombinaciju vitamina te je iznimni užitak koristiti ga u njezi i očuvanju zdravlja kože! Zahvaljujući tom specifičnom sastavu, ulje avokada ima višestruku primjenu u kozmetici, za najrazličitije potrebe i tipove kože.

Blagotvorno, ali istovremeno bogato hranjivim vitaminima.

Poznato je i kao izvrsno sredstvo u prevenciji strija. Iznimno je dobre podnošljivosti, te je osim toga česti sastojak u pripravcima za njegu dječje kože. Neizostavan je izbor prilikom masaža, zahvaljujući svojoj bogatoj teksturi.

Najveća prednost ulja avokada jest činjenica da se može koristiti kao samostalni sastojak ili u složenijim formulacijama kozmetičkih proizvoda. Stoga, nemojte oklijevati kada vidite naziv ulja avokada u deklaraciji („Persea gratissima oil“). Vaša koža će Vam biti iznimno zahvalna!

KEMIG Ulje avokada možete naručiti u svim ljekarnama diljem Hrvatske, putem web-shopa ili kupiti u Kemig maloprodaji.

Autor: Kemig d.o.o.

Podijeli s prijateljima