uklonite dlacice na lick

Samostalno uklonite dlačice na licu

Samostalno uklonite dlačice na licu, uz minimalni trošak.

Dlačice na licu, osobito one iznad usne, su veliki estetski problem mnogih žena, prenosi portal kiwi.hr

Šećerna pasta je odlična za osjetljivu kožu jer ju ne iritira kao vosak već ju hranu i čini mekom. Žene koje nemaju osjetljivu kožu, vjerojatno neće imati nikakve iritacije dok će one sa osjetljivom kožom imati blago crvenilo. To crvenilo će vrlo brzo nestati (najčešće kroz nekoliko minuta). To je vrlo važno za kožu lica, s obzirom da je ona više osjetljivija od kože nogu.

Šećerna pasta sadrži samo prirodne sastojke: šećer, vodu, limun i med. Upravo je zbog toga vrlo blaga i ima potpuno drugačije djelovanje na kožu od voska.

Sastojci:

  • 400 g šećera
  • 50 ml limunovog soka
  • 50 ml vode
  • 1 žlica meda (po želji)

Priprema:

Šećer, limun, vodu i med stavite u zdjelicu i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne nastanu bijeli mjehurići (pjena). Nakon toga smanjite vatru na najmanje i kuhajte uz miješanje oko 10 minuta. Kada pasta bude zlatno-smeđe boje i kristali šećera se potpuno otope, izlijte ju u posudu koja podnosi toplinu (pasta će biti vrlo vruća i tekuća). Pustite da se u potpunosti ohladi i stvrdne.

Način upotrebe:

Kada se pasta ohladi i postane tvrda, spremna je za upotrebu. Prstima odvojite malu kuglicu paste i malo ju razradite prstima. Oblikovanu pastu prstima nanesite na suhu kožu u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Nekoliko puta potežite u tom smjeru, pa brzim pokretom povucite u smjeru rasta dlačica kako bi ju uklonili. Istu kuglicu paste možete koristiti više puta sve do trenutka kada se pasta počne lijepiti za prste. Tada više neće biti upotrebljiva jer se neće moći ukloniti sa kože. Ako vam se dogodi da ju ne možete ukloniti prstima sa kože, na nju stavite traku za depilaciju (ili običnu krpu narezanu na trakice) i potegnite u smjeru rasta dlačica.

Autor: kiwi.hr

Share this Post