sajmovi zdravog zivljenja

Sajmovi zdravog življenja na Velesajmu

Prirodna ravnoteža, zdrav život, snaga javne riječi te mogućnost odabira između više opcija – konvencionalan ili komplementaran način življenja, temeljne su odrednice ovog projekta

Postignuti rezultati proteklih godina potvrđuju da su Sajmovi zdravog življenja  jedan od propulzivnijih sajmova koji rastu iz godine u godinu u izlagačkom i programskom segmentu te broju posjetitelja.

Program predavanja, seminara, kongresa, prezentacija, radionica, okruglih stolova i dugih oblika programa edukacije ukupno će trajati 270 sati, a održavat će se na osam lokacija kroz sva četiri dana trajanja sajmova. Sajam će se održati od 29. rujna do 2. listopada 2016. na Zagrebačkom Velesajmu.

HOLISTIČKI PRISTUP

Nije slučajno da su mnoge stranice knjiga posvećene upravo samopomoći. Svakodnevni život iziskuje veliku količinu energije za usklađivanje poslovnih, obiteljskih i mnogih drugih obveza dok ostavlja malo vremena za bavljenje sobom i pronalaskom ‘vlastitog ja’. Osvještavanje te praznine vodi nas u daljnju potragu za samim sobom. Sajmovi zdravog življenja pružaju holistički pristup u toj potrazi.

Sajmovi zdravog življenja na Velesajmu

Vrijedno vaše pažnje su predavanja na temu ‘Snaga Žene’ i kako osvijestiti vlastitu snagu da postanemo vrhunski manager Života ili Kako za(voljeti) sebe. Vera Čudina uči nas da je iz svake krize u životu izlaz moguć, a Keith Sherwood o tajnama iscjeljivanja i samorealizaciji.

Život je igra, ali često prepreke u životu učine ga manje zabavnim, a kako ga učiniti jednostavnijim možete saznati na predavanju ‘Kako kreirati život s lakoćom’. Predavač iz Damanhur Italija približit će nam kako doći u kontakt sa sinkronicitetom. Više sati programa posvećeno je biodinamičkoj proizvodnji hrane kao i predstavljanju OPG-ova koji uzgajaju hranu na ovaj način. Također, bit će riječi o marketingu i izvozu ekoloških proizvoda.

O MEDICINSKOJ KONOPLJI…

Tema ‘Gradski vrtovi’ zainteresirat će sve one koji žele stvoriti svoju oazu u srcu grada. Tema medicinske konoplje zavladala je medijskim prostorom i sustavno raste zanimanje za tu biljku. Na K(r)onoplji stručnjaci već nekoliko godina osvještavaju javnost o pozitivnom učinku konoplje na zdravlje. Nakon mnogo upita kako se uključiti u proizvodnju ove biljke možete saznati na predavanju Kako pokrenuti start up – smart up!

Puno pažnje posvećeno je edukaciji pa očekujte radionice ayurvedske kuhinje i izrade prirodne kozmetike, NLP radionice, tehnike disanja i meditacije, Dahom do iscjeljenja, radionice pjevanja, Svjetlost i zvuk, Zvučne kupke, Gong Puja, Kundalini, Shakti i Ashtanga joga, Aikido dok će šumski kuhar Anton Rudan kuhati sa samoniklim biljem.

Sajmovi zdravog življenja na Velesajmu

UZ KREŠIMIRA MIŠKA ‘NA RUB ZNANOSTI’

Subota popodne rezervirana je za Na rubu znanosti s Krešimirom Mišakom, a zatim se možete uputiti na koncert Tribal Jam Orchestra. Većina nas upoznata je s činjenicom “Ako nestanu pčele, nestat će i čovječanstvo.“ Bez pčela narušila bi se prirodna ravnoteža na Zemlji dok pčelinji proizvodi djeluju terapijski na čovjekov organizam i zdravlje. Više o temi bit će na Međunarodnom stručnom skupu: Apiterapija – očuvanje zdravlja pčelinjim proizvodima.

Također, organiziran je cijeli niz predavanja za sve koji se bave pčelarstvom s temama poput kakva je budućnost pčela i pčelarstva, utjecaj klimatskih promjena i izazovi suvremenog pčelarstva i ostale stručne teme.

Osim edukativnog i stručnog dijela sajam nudi Kušaonicu meda i Izložbu stare pčelarske opreme, a više o samom sajmu potražite na stranicama Zagrebačkog Velesajma.

Autor: zv.hr/ wellness.hr

Podijeli članak s prijateljima