ruzmarin

Ružmarin – udišite ga i poboljšajte pamćenje za 75%

Travari vjeruju da ulje ružmarina, jednog najpoznatijih mediteranskih začina, ima blagotvoran učinak na memoriju. Ispostavilo se da je ta tvrdnja istinita, jer su moderni znanstvenici potvrdili da udisanje ružmarina poboljšava pamćenje za 75 posto.

Udisanje ružmarina ima izuzetno dobar učinak na dugotrajnu memoriju, poboljšava koncentraciju, a ako se udiše uz lavandu, pruža nam osjećaj zadovoljstva, jasnoću i mir.

ZA POMOĆ PRI UČENJU

Preporučuje ga se studentima koji se pripremaju za nadolazeće ispite i svima onima koji se bave zahtjevnim projektima, jer ima pozitivan utjecaj na koncentraciju. Ako se teško suočavate sa stresnim situacijama, pomiješajte s mirisima Nerolija ili lavande. Smjesu možete koristiti za obloge na ručnim zglobovima ili ju možete upotrijebiti u isparivaču.

IMA POZITIVAN UTJECAJ NA PACIJENTE KOJI BOLUJU OD ALZHEIMEROVE BOLESTI

U istraživanju objavljenom u časopisu Psychogeriatrics, otkrili su da eterično ulje ružmarina pomaže u sprečavanju i liječenju Alzheimerove bolesti. Sudionici istraživanja u jutarnjim satima su udisali pare eteričnih ulja ružmarina i limuna, a u večernjim satima od lavande i naranče. Svi sudionici su mnogo bolje obavljali svoje svakodnevne aktivnosti, a nuspojave su nestale.

ANTI-STRES

Na Sveučilištu u Japanu proučavali su učinak aromaterapije sa eteričnim uljima ružmarina i lavande na razinu kortizola («hormona stresa”) u slini. Otkrili su da se razina svih sudionika značajno smanjila, što znači da eterična ulja štite tijelo od nekih kroničnih bolesti, koje su uzrokovane stresom.

Eterično ulje ružmarina ne samo da ima pozitivne učinke na memoriju i koncentraciju, već ima i pozitivan učinak na jetru i žuč, potiče rast kose, pomaže liječenju simptoma prehlade i ublažava glavobolju.

NAPOMENA

Trudnice i dojilje bi ga trebale izbjegavati. Ako ste ulje ružmarina uključili u liječenju Alzheimerove bolesti ili bilo koje druge bolesti, prvo biste trebali konzultirati svog liječnika. Uvijek biste trebali provjeriti da li ste alergični na eterično ulje. Ne preporuča se za oralnu primjenu. Izbjegavajte ga ako ste alergični na aspirin.

Tvrtka Ortosan d.o.o.  ekskluzivni je zastupnik slovenskog branda prirodnih kozmetičkih proizvoda Aroma Herbal za Hrvatsku, te uskoro Aroma Herbal hrvatska dobiva i svoj web shop na portalu wellness.hr.

Obratite nam se sa povjerenjem!
Informacije i cijene na upit: prodaja@wellness.hr

Autor: wellness.hr/Aroma Herbal Hrvatska

Autor/photo by: Tjaša klembas/Aroma Herbal()

 

Share this Post