ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje: Istinska prirodna oaza vašoj koži i kosi

Ovog ljeta, naslušali smo se komentara prijateljica i kolegica koje koriste Ricinusovo ulje za jačanje trepavica. Na prvu, ne možemo da ne budemo skeptični. Ipak, evo što kažu stručnjaci, kada je Ricinusovo ulje u pitanju…

POVOLJNO I PRIRODNO ULJE DANAS MIJENJAJU SKUPI BEAUTY PRIPRAVCI

Ovaj, godinama stari beauty trik, u novije vrijeme se često zamjenjuje skupljim beauty proizvodima. No, istina je da Ricinusovo ulje ima prirodno anitbakterijsko i antigljivično djelovanje i vrlo visoku razinu vitamina E, minerala, proteina, kao i Omega 6 i 9 masnih kiselina. Neobično visoka razina ricinolne kiseline čini ovo ulje nevjerojatno korisnim za vašu kosu i kožu. Zapravo, ovo se ulje tradicionalno koristilo ciljano za problematičnu kožu, kao što je ona sklona aknama, ali i gubitak kose, trepavica i slične probleme.

KAKO DJELUJE NA KOSU?

Ricinusovo ulje može se koristiti direktnim apliciranjem na korijen kose, kako bi se spriječio gubitak kose, a korisno je u ovom pogledu, iz više različitih razloga. Njegovo je djelovanje anti bakterijsko i anti gljivično, pa vrlo pozitivno djeluje kod Folikulitisa, peruti i infekcija tjemena. Ricinolna kiselina pojačava cirkulaciju tjemena i poboljšava rast kose, te poboljšava pH kose i aktivira prirodna ulja vlasi, pa tako izravno djeluje na umanjivanje štete nastale tretiranjem kose (bojenje, termičko oblikovanje, kemikalije iz proizvoda za njegu). Antioksidansi u ulju djeluju i na poticanje keratina što jača kosu i zaglađuje ju.

Ricinusovo ulje: Istinska prirodna oaza vašoj koži i kosi

TRI PUTA BRŽI RAST!

Kako prenosi portal wellnessmama.com, postoje doslovno tisuće svjedočanstava ljudi koji su koristeći Ricinusovo ulje pospješili rast kose, a velikom većinom govori se od 3 do čak 5 puta većem intenzitetu rasta. Važno je napomenuti da se ulje ne nanosi u velikim količinama jer ima izuzetno jako djelovanje, pa je dovoljno već nekoliko kapi ulja po tretmanu, i to jednom do dva puta tjedno. Najbolje je ulje nanijeti na vlažnu, ne mokru kosu i držati ga na glavi nekoliko sati, može i preko noći. Svakako preporučujemo!

Autor: Wellness.hr

Podijeli članak s prijateljima