wellness akademija

Review na 2016 godinu – Učilište Lovran – Što smo sve učinili?

Spa Wellness akademija započela je sa radom 2004. godine, a od 2007. godine posluje kao Ustanova za obrazovanje odraslih – Učilište Lovran.

Ravnateljica i nastavnica, vodeće i najpoznatije Wellness akademije u regiji je dr. Jelice Popić.

Učilište Lovran obrazuje kadrove za wellness zanimanja s upisom u e-radne knjižice ili stručnog usavršavanja u području zdravstvenog turizma i wellnessa. Polaznici uče u realnom okruženju, od najboljih učitelja iz prakse i kroz praksu “Wellness škola u wellness centru”, jer edukacije izvodimo po modelu „dualnog obrazovanja“ unutar praktikuma škole u Laurana spa-medical wellness centru.

REVIEW 2016 – OSPOSOBLJAVANJA ZA WELLNESS ZANIMANJA

Programe osposobljavanja za zanimanja Wellness Terapeut i Maser Kupeljar  kroz proteklu 2016 godinu završilo je 50-tak polaznika koji su uspješno završili osposobljavanja i stekli konkretna znanja, vještine i iskustvo pružanja usluga iz više vrsta masažnih tehnika  –  po završetku edukacije svi polaznici  spremni su za zapošljavanje ili samozapošljavanje.

REVIEW 2016 – WELLNESS MENADŽER

Koliko se isplati uložiti u svoje znanje govore i činjenice da preko 80% završrenih polaznika na programu školovanja za Wellness menadžera rade u renomiranim hotelskim wellness centrima diljem Hrvatske ili su svojim su školovanjem uložili u razvoj tvrtke u kojoj su zaposleni ili su postali poduzetnici otvaranjem vlastitog obrta ili tvrtke. U 2016 godini program školovanja za Wellness Menadžera završilo je 10-tak polaznika.

REVIEW 2016 – TEČAJEVI MASAŽA I KOZMETIČKE OBUKE

S ponosom možemo reći da je u 2016 godini naše tečajeve masaža ( Tui na kineske masaže, Sportske masaže, Refleksne masaže stopala, Ručne limfne drenaže…kozmetičke obuke…) završilo oko 180  polaznika a još značajnija činjenica je da su programe školovanja završili polaznici iz gotovo svih županija u Hrvatskoj pa i iz susjednih zemalja: Italije, Slovenije, Austrije,  Bosne i Hercegovine, Srbije te  Makedonije.

REVIEW 2016 – NOVE EDUKACIJE

Učilište Lovran – kroz 12 godina poslovanja  intenzivno istražuje i prati trendove povezane s promicanjem zdravlja i kvalitete života, te ih ugrađuje u svoje programe školovanja za wellness zanimanja i uvodi nove programe školovanja, tako smo ove godine uveli nove programe školovanja iz područja  Tradicionalne kineske medicine – programe stručnog usavršavanja iz Laser Akupunkture i Medicinske Akupunkture te  programe školovanja ove godine  završilo je 10-tak polaznika Učilišta Lovran.

REVIEW 2016 – ZAPOŠLJAVANJE WELLNESS DJELATNIKA

Na početku sezone brojni wellness centri imaju potrebu za uvođenjem novih kadrova. Brojni hotelski wellness centri, gradski spa centri, privatne vile, apartmani, kozmetički saloni , fitness centri  upravo preko našeg Učilišta stupaju u kontakt sa svojim budućim djelatnicima. U 2016 godini  preko 20-tak poslodavaca kontaktiralo nas je radi potrebe za wellness djelatnicima s kojima kontinuirano surađujemo za pronalazak kadrova u wellnessu.

REVIEW 2016 – IN HOUSE EDUKACIJA 

Tijekom 2016 godine obučavali smo wellness i zdravstveno turističke kadrove u Life Class Toplicama Sv. Martin iz Tradicionalne kineske masaže gdje su djelatnici stekli nova znanja i vještine iz Tui na kineske masaže.

REVIEW 2016 – IN HOUSE EDUKACIJA

Tijekom 2016 godine s ponosom možemo reći da smo uspješno završili   dva EU projekta  –  „Šansa je u mojim rukama“ – edukacija 16 osoba slijepih i slabovidnih osoba za Masere I Aroma masere te EU project  „Women are looking for a new opportunity / Žene traže novu šansu“, edukacija 24  osobe za izradu autohtonih ljekovitih suvenira i prirodne kozmetike.

Autor: Spa Wellness akademija – Ustanova za obrazovanje odraslih – Učilište Lovran.

 

Share this Post