Samanizam

Ravnoteža neba i zemlje: Šamanizam

Šamanizam je drevna tradicija čije učenje počiva na povezanosti s prirodom i osiguranju dobrobiti svih živih bića.

Šamanizam je drevna tradicija ozdravljenja, ali šamanizam je i način života. Učenja šamanizma fokusiraju se na našu povezanost s prirodom i promiču dobrobit svih stvorenja. Njegovi korijeni sežu nekoliko tisuća godina unatrag, a šamanski principi primjenjuju se i danas u mnogim inačicama gotovo kod svih naroda svijeta. Bit šamanizma je iscjeljenje sebe, drugih i zemlje, prenosi www.shamanism.com.

Šamanski način života

Osnovni aspekti šamanskog načina života uključuju putovanja, svečanosti, sveti ples i hodočašća u prirodi na mjestima koja posjeduju drevnu moć. Kroz ove tehnike šamanski krug nas ujedinjuje, spaja našu živote s unutarnjom energijom, ozdravljenjem i ljubavi.

Šaman je posrednik između ovoga i duhovnog svijeta. Oni djeluju u ime zajednice provođenjem svečanih ritual, liječenjem ljudi i pomaganjem drugima vodeći ih pri tome na šamanskom putu. Život šamana pripada selu, te je njihova odgovornost da osiguraju dobrobit obitelji, zajednice i svih stvorenja.

Bit šamanizma je iscjeljenje sebe, drugih i zemlje.

Održavanje ravnoteže

Na taj način šaman pomaže u održavanju ravnoteže i sklada na osobnoj i planetarnoj razini. Svjetski poznati šaman i iscjelitelj Brant Secunda osnovao je Zakladu Plesa jelena 1979. godine. Njegov cilj je podržati Indijance u održavanju njihove šamanske tradicije, očuvanju njihove kulture, te donošenja snage i radosti ove drevne mudrosti našem modernom svijetu.

Povezanost s prirodom

Šamanizam proizlazi iz prirode same. Šamanska praksa koristi snagu ‘majke zemlje’ te drevna autohtona učenja izvedena iz pojednostavljenih pravila prirode.

Ozdravljenje sebe i zajednice

Šamanizam nije usmjeren samo na zdravlje pojedinca, nego na zdravlje cijele zajednice. Ovo uključuje sve ljude, biljke, životinje i općenito sve što život sadrži.

Wellness.hr

Podijeli s prijateljima