zdravstveni turizam

Raste zdravstveni turizam Hrvatske

Europske zemlje već niz godina bilježe rekorde u rastu zdravstvenog turizma, prenosi imtj.com.

Među zemljama koje bilježe najveći rast su Island (+30 %), Rumunjska (+17 %) i Slovačka (+16 %), dok se Hrvatska se može pohvaliti porastom od čak 10 %. Ovaj je porast direktna posljedica napora da se sadržajno i programski obogati pred- i post sezona. Bogata ponuda kvalitetnih smještajnih kapaciteta i vrhunski stručnjaci garancija su odlične usluge koja svake godine privlači sve više posjetitelja.

Najveći porast bilježi se kod posjetitelja iz Velike Britanije i Njemačke u skladu je s pozitivnim ekonomskim trendovima, a zbog ekonomskog uzleta i snažnog dolara i Amerikanci sve češće biraju Europu kao turističku destinaciju. SAD-a čini 5 % ukupnog broja europskih posjetitelja s očekivanim porastom prema 2020. godini.

JOŠ BOLJA 2016.

Na polju turizma i zdravstvenog turizma, u 2016. godini očekuje se daljnji porast broja turističkih dolazaka u Europu. Europljani se sve više okreću putovanju unutar Europe, a posjetitelji iz drugih zemalja svijeta zabrinuti su zbog sukoba i terorizma na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi, zdravstvenih rizika u Srednjoj i Južnoj Americi te nedostatka osjećaja sigurnosti, prenosi 4seasonscroatia.com. Amerikanci, Kanađani, Japanci i Kinezi i dalje će biti ključna tržišta, a zbog političkih pitanja i ekonomije nafte predviđa da će broj ruskih posjetitelja dalje opadati.

Autor: wellness.hr/imtj.com

Share this Post