kemijski peeling

Prvi korak do lijepe i mladenačke  kože – kemijskim pilingom

Kemijski pilinzi su sve popularniji jer su dokazano učinkovita anti aging  metoda. Kemijski pilinzi trenutno doživljavaju procvat, jer je u zadnjem desetljeću kozmetička industrija razvila vrlo sofisticirane preparate koji na jednostavan i vrlo učinkovit način rješavaju raznu problematiku na koži.

Kemijski piling se može koristiti na licu, rukama, vratu i dekolteu. U našem centru nudimo površinski i srednje duboki kemijski piling  mliječnom, bademovom, piruvičnom , glikolnom kiselinom i inovativne pilinge (PMP i P35T).

Kemijski piling riješava različite problematike kože.

Rezultati pilinga su eksfolijacija, glatka koža, normalizacija sebuma, ujednačeniji ten, hidratacija kože, stanična obnova i stimulacija fibroblasta koji su zaslužni za čvrstoću kože. Kemijski piling  remodelira kožu jer se obnavlja epidermis i poboljšava arhitekture dermisa zbog povećane biosinteze kolagena i hijaluronske kiseline.

Kemijski piling se, ovisno o tipu kože, indikaciji i odabranoj vrsti pilinga, najčešće provodi u nekoliko tretmana (3-4) u razmaku od 7 – 14 dana.Konačan rezultat vidljiv je par tjedana nakon posljednjeg provedenog pilinga, no stalni napredak vidi se iz dana u dan. 

Ovisno o odabranoj vrsti i postignutoj dubini pilinga, odmah nakon tretmana javlja se  lagano crvenilo koje se brzo smiruje.

  • Nakon aplikacije mliječne, bademove i piruvične kiseline nakon nekoliko dana moguće je i lagano, vidljivo ljuštenje kože, koje će kroz nekoliko narednih dana prestati. Za to vrijeme bit će propisana posebna njega kože.
  • PMP i P35T su pilinzi koji uzrokuju manju iritaciju i time bez crvenila, a istovremeno su izuzetno učinkoviti u smislu obnove i remodeliranja kože. Nisu ovisni o godišnjem dobu-mogu se provoditi i u ljetnim mjesecima uz obavezu zaštitu kože.

Zaštita poslije pilinga

Izuzetno je važno držati se preporuka nakon zahvata, što svakako uključuje i primjenu krema za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom pri boravku na otvorenom.

Mjere opreza 

Tretman se ne preporučuje u sljedećim situacijama: ako ste trudni ili dojite; ako bolujete od imunoloških bolesti (sistemski lupus, sklerodermija); Ako ste prije manje od 6 mjeseci bili podvrgnuti kirurškom zahvatu, zračenju ili tretmanu laserom na regiji gdje će piling biti proveden; Ako imate virusnu infekciju u regiji koja se tretira (npr. Herpes Simplex); U slučaju da uzimate izotretinoin (Roaccutane), zahvat treba odgoditi do 6 mjeseci po prestanku uzimanja lijeka.

Kemijski piling u Ortosan medical wellness centru u Opatiji

Ortosan medical wellness tim dr.med. Jelica Popić i kozmetičarka Natalia Jelenčić, završile su brojne edukacije iz područja estetske medicine i dermoestetike, a maju I dugogodišnje iskustvo u radu. Prije tretmana provest će detaljan pregled  Vaše kože, predložiti plan tretmana te Vas savjetovati za kućnu njegu.

Opremljeni smo suvremenim uređajima za regeneraciju i podmlađivanje koželica i tijela: UZV, mikrodermoabrazija, dermapen, hijaluron pen, plasma pen, analizator kože.

Proizvodi za tretmane su od najpoznatijih brandova na tržištu estetske medicine, medicinske kozmetike i ljepote:  MCCM, K-surgery, LINERASE, SUISSELLE, TEOXANE, TEOSIAL, EVE TAJLOR – klinička aromaterapija, London

Share this Post