nacin na koji putujete

Promijenite način na koji putujete

Zašto se svaki put s odmora vraćamo izmoreni, iscrpljeni i bez novaca u novčaniku? Ovog ljeta, razmislite o drugačijim opcijama…

Dobar wellness retreat ostavit će na vama ‘posljedice’, ali isključivo one pozitivne po cjelovito zdravlje. Osim toga, bit ćete spremniji na obaveze i izazove koje vas čekaju u stvarnom svijetu. Možda ćete čak i smršaviti koji kilogram. Evo nekoliko savjeta, prije nego krenete u planiranje ovogodišnjeg odmora.

Jesi li ikad otputovala sama?

Možda zvuči pomalo sebično ili čudno, no svako će takvo razmišljanje splasnuti kada se probudiš u nekom hotelu u velikom krevetu koji je samo tvoj, s vremenom pred tobom koje je samo tvoje, bez ikoga da ti mijenja planove i remeti tijek odmora. Ispuni sama sebi sve svoje želje!

Počni s novom zdravom navikom

Istraživanja kažu da ćeš s njom vrlo vjerojatno nastaviti i kada se vratiš s putovanja doma. Zašto? U knjizi ‘The Power of Habit’ Charlesa Duhigga, tvrdi se kako svaki čovjek traži način da se oslobodi svojih starih navika i krene zdravije živjeti. Navodno je dokazano lakše pokrenuti se u atmosferi odmora i nove okoline, a zatim i zadržati naviku prilikom povratka s ljetovanja.

Dobra opcija je i privremena deaktivacija Facebook računa, ma sve, samo da se postigne toliko željeni učinak odmicanja od stvarnog svijeta i svih briga koje te vjerojatno svakodnevno more.

Spriječi stres i postavi si budžet!

Stres itekako igra ulogu u borbi čovjeka sa svakodnevnim obavezama. Financijski stres, ljubavni stres, a tek poslovni… Zato, prije odlaska na odmor, postavi budžet koji planiraš potrošiti. Na taj način ćeš se lakše suzdržati, kada već prvi dan odmora naletiš na ‘torbu iz snova’. Isto tako, nađeš li destinaciju ili wellness paket aranžman, s wellness uslugama uključenim u cijenu, unaprijed ćeš znati koliki su ti troškovi puta.

Isključi se

Za stvarno oslobađanje od stresa, ne smiješ biti uključena u dnevna događanja kako poslovne, tako ni privatne prirode. Jesi li Facebook ovisnica? Postanje fotografija s odmora možeš odraditi i nakon povratka doma. Dobra opcija je i privremena deaktivacija Facebook računa, ma sve, samo da se postigne toliko željeni učinak odmicanja od stvarnog svijeta i svih briga koje te vjerojatno svakodnevno more.

Provedi dovoljno vremena na otvorenom

Vježbaj na otvorenom. Upoznaj novu sredinu kroz šetnju gradom, livadom ili plažom. U istraživanju koje je 2015. godine provedeno u SAD- u na stanovnicima velikih gradova, kako navodi Spafinder poslije 90 minuta šetnje u prirodi, značajno se smanjuje količina negativnih misli s kojom se prosječan metropolit nosi svakodnevno. Mnoge spa destinacije danas nude dnevne izlete, planinarenja ili ostale avanture u prirodi.

Wellness.hr