Proizvod koji sagorijeva dodatne kilograme

Proizvod koji sagorijeva dodatne kilograme

Neophodno je da brzo izgubite nekoliko kilograma? Poslušajte savjete američkih nutricionista.

Njihova preporuka je da ubacite u svoj meni ljute papričice. Nutricionisti su proveli veliki broj istraživanja i otkrili da zbog komponente u ljutim papričicama – kapsaicinu, tijelo oslobađa ogromne količine energije.

Prilikom oslobađanja energije, prema mišljenju stručnjaka, dolazi do oksidacije masti, poboljšava se raspad tjelesne masti i ubrzava se proces metabolizma.

U medicinskom eksperimentu koji je trajao 28 dana, prisustvovala su 34 volontera, muškarci i žene koji su željeli izgubiti na težini. Ispitanici su bili podijeljeni u dvije grupe. Volonteri iz prve dobivali su dnevnu dozu kapsaicina koji se nalazi u papričicama, a drugi – placebo tablete.

Istraživači su primjetili da nekoliko sati nakon što je ispitanicima dodijeljen obrok, oni koji su primili dozu kapsaicina, potrošnja energije je bila skoro duplo veća nego u placebo grupi. Oni su također otkrili da je aditiv značajno povećao oksidaciju masti u tijelu.

Prema nalazima istraživanja, čili u velikoj mjeri povećava efikasnost niskokaloričnih dijeta i pomaže vam da se brže riješite viška kilograma.

Autor: zenskimagazin.rs

Share this Post