prirodna zastita od sunca

Prirodna zaštita kože od sunca

Pred nama je vrijeme sunčanja koje donosi mnogobrojne koristi i užitak. No, kako bismo na suncu uživali bez većih ograničenja i opasnosti od štetnih zračenja, dobro je znati da je zaštita od sunca prirodnim zaštitnim sredstvima- najbolja.

Umjetna sredstva za zaštitu od sunčevih zračenja su štetna za zdravlje, jer u sebi sadrže brojne toksične tvari koje se talože u organizmu i ugrožavaju zdravlje dugo vremena nakon korištenja.

PAZITE ŠTO NANOSITE NA SVOJU KOŽU

Stručnjaci upozoravaju da je porast raka kože možda više uzrokovana zaštitnim sredstvima koji u sebi sadrže parbene i brojne druge kemikalije sintetičkog porijekla, nego od sunca. Koža je naš najveći organ koja nas razdvaja i štiti od vanjskog svijeta. Zdrava i njegovana koža, preduvjet je za naše psihičko i fizičko zdravlje. Ako imate osjetljivu kožu, ili kožu koju često napadaju gljivice, tada biste zaista trebali koristiti prirodne preparate za zaštitu najvećeg organa ljudskog tijela.

PRIRODNA ZAŠTITA JE SIGURNIJA I ZDRAVIJA

Sunčanje je zdravo, kada ga pravilno koristimo. Postepenim izlaganjem i prirodnom zaštitom kože, povećat će se broj melanocita i koža će poprimiti lijepu, preplanulu boju. Sunčanjem se provitamin D u koži pretvara u vitamin D koji je nužan za rast i razvoj, štiti od upale i smatra se moćnim antikancerogenom. Interdisciplinarne studije su pokazale kako sunčeva svjetlost u stvari štiti od nastanka raka, a u jednom tekstu navode činjenicu da pravilno sunčanje smanjuje mogućnost dobivanja raka dojke čak za 50%. Savjetujemo Vam da se odgovorno ponašate prema svojoj koži i ukupnom zdravlju, posebno zdravlju djece.

IZRADITE SAMI SVOJU PRIRODNU ZAŠTITNU KREMU

Kreme za zaštitu kože od sunčevog štetnog utjecaja koje su izrađene prirodnim putem, bogate su antioksidantima, mineralima, vitaminima, esencijalnim masnim kiselinama, ne stvaraju alergijske reakcije, niti nas truju. U Laurana spa medical wellness centru u Lovranu, organizira se radionica izrade prirodnih zaštitnih krema i ulja za sunčanje, i to 23. lipnja. Naučite jednostavne postupke izrade prirodnih proizvoda za zaštitu od sunca, a sve što izradite ponesite kući. Uživajte u zdravom i bezopasnom sunčanju. Više informacija pronađite na linku.

Wellness.hr