Prirodna rješenja za afte, upale, bolove i gljivice

Prirodna rješenja za afte, upale, bolove i gljivice

Jeste li znali da postoji prirodno rješenje za mnoge neugodne probleme kao što su afte, gljivice, ubodi insekata, opekline, zubobolje, kožnih infekcija, urasli nokti, i mnoge druge. Možete ga pronaći u malim bočicama koje si možete priuštiti već danas. Znate na što mislim?

Riječ je o nevjerojatnom eteričnom ulju čajevca, o kojem sam već pisala OVDJE, ali danas ću pisati o nekim drugim pozitivnim učincima koje sam vidjela svojim očima.

Sve je počelo kada sam otišla kod prijateljice na ručak, a ona nije mogla jesti. Kad sam je pitala što nije u redu, rekla mi je da ima problema sa zubima i nekoliko sati svaki tjedan provede kod zubara. Nakon svakog posjeta zubaru pojave joj se afte , koje joj stvaraju veliki problem.

Kada smo objavili članak o eteričnom ulju čajevca, čitatelji su komentirali da im je čajevac pomogao kod rješavanja problema s aftama, stoga sam ga preporučila i njoj. Prijateljica mi se javila nakon dan i pol i rekla da joj se stanje poboljšalo, a afte da su se osušile.

Kako upotrebljavati eterično ulje čajevca ako imate problema s aftama i drugim neugodnim pojavama?

Važno je znati da se ulje čajevca ne bi smjelo koristiti na velikim površinama kože jer može uzrokovati opekline. S pamučnom vaticom nanesite ga na djelić kože kako biste provjerili da li ste alergični. U većini slučajeva mora ga se pomiješati s baznim uljima, gelovima ili alkoholom.

AFTE

Na pamučnu vaticu nakapajte ulje čajevca i nekoliko sekundi držite na afti. Postupak ponovite najmanje 3 puta na dan.

URASLI NOKAT

Ponekad takvi problemi imaju tendenciju da je potrebna liječnička pomoć, jer morate ukloniti zahvaćeni dio. Mjesto gdje uraste nokat često je crveno i natečeno. Eterično ulje se primjenjuje nekoliko puta dnevno s pamučnom vaticom.

GLJIVICE

U jutro i na večer na zahvaćeni dio kapnite kap ulja. Razrijediti ga možete s kokosovim uljem.

ZUBOBOLJA

U čašu ulijte 1 dl tople vode i kapnite kap ulja. Mješavinu stavite u usta, ali ju nemojte progutati. Nakon nekoliko minuta ju ispljunute. Ponovite postupak nekoliko puta dnevno.

UPALE I PROMJENE NA KOŽI

Ako imate problema s osipom, dermatitisom, ekcemima i raznim alergijama na koži, pomiješajte kap ulja čajevca s baznim uljem . Preporučujemo kokosovo, bademovo ili rižino ulje. Mješavina je odličana i za ublažavanje simptoma nakon uboda insekata.

Ako ju pomiješate s aloe vera gelom dobiti ćete idealno rješenje za opekline.

GRLOBOLJA

2 kapi ulja kapnite u čašu s toplom vodom i tu mješavinu grgljajte dva puta dnevno. Mješavinu nemojte progutati.

 

Autor/Photo by: Aroma Herbal/narodnilijek.com

 

Share this Post