Pozitivnim promjenama do boljeg zdravlja

Pozitivnim promjenama do boljeg zdravlja

Problem današnjeg načina života je nedostatak vremena, a samim time često zanemarujemo prve simptome koji se javljaju. Odmahnuti rukom na glavobolju koja je sve češće prisutna, na osjećaj ukočenosti, bolove u mišićima i pomisao – proći će. To svakako nije rješenje.

U životu treba prihvatiti nove izazove. Probati nešto zanimljivo i drugačije. Obogatiti svoj život jednim novim iskustvom. To nas čini sretnima i zadovoljnima, a to je prvi korak ka zdravlju i ljepoti, o čemu upravo govori ovaj portal. Odluka da se pridružim kao dio tima wellness.hr portala, pala je u sekundi. Pretočiti savjete i vlastita iskustva u zanimljive tekstove, svakako je izazov. No, zašto ne?! Svatko od nas ima poneki dobar savjet o tome kako sačuvati zdravlje, poboljšati kvalitetu života, neke male trikove o ljepoti.

Zanemarivanje simptoma
Kao zdravstveni djelatnik često susrećem se s posljedicama ubrzanog tempa života, stresom, nepovoljnim i neadekvatnim položajima na poslu. Problem današnjeg načina života je nedostatak vremena, a samim time često zanemarimo prve simptome koji se javljaju. Odmahnuti rukom na glavobolju koja je sve češće prisutna, na osjećaj ukočenosti, bolove u mišićima i pomisao – proći će. To svakako nije rješenje. Savjetima kako da pomognete i sebi olakšate tegobe, bile bi neke od tema koje bih rado podijelila s vama.

Stereotipi kao neprijatelj
Kažu da je životna škola najbolji učitelj, kao i iskustvo stečeno u njoj. Dio takvog školovanja sam prošla, pa i tu mogu napisati koju riječ. Kako i zašto uploviti u poduzetničke vode, kako se odmaknuti od stereotipnog načina razmišljanja i otvoriti se prema nečemu posve drugačijem, nečemu što se kosi s dosadašnjim razmišljanjima i uvjerenjima.

Zapamtite, sreća i zadovoljstvo prvi su korak ka zdravlju, a zdrav čovjek zrači ljepotom.

Zdrav čovjek zrači ljepotom
Nadam se da će vas druženje sa mnom na ovom portalu potaknuti da odvojite malo vremena za sebe i priuštite si neke sitne stvari koje vas čine zadovoljnima i sretnima. Odlazak u šetnju prirodom ili do obližnjeg parka, odlazak na masažu ili kozmetički tretman, priključiti se nekoj od grupa za vježbanje bilo da se radi o pilatesu, aerobiku, medicinskoj gimnastici….
Zapamtite, sreća i zadovoljstvo prvi su korak ka zdravlju, a zdrav čovjek zrači ljepotom.

Sanja Tkalčec, fizioterapeut

Share this Post