aroma spa masasza

Potpuna relaksacija Aroma Spa masažom

Ovaj se tip masaže bazira na primjeni eteričnih ulja u preventivne svrhe, te spada u grupu wellness relaksacijskih masaža.

Osnovno djelovanje relaksacijske masaže je psihofizičko opuštanje ili kako se to popularno kaže, opuštanje tijela i uma, a ono nastaje kao rezultat djelovanja:

  1. pokreta masaže
  2. eteričnih ulja
  3. akupresure „čakri“ koja pomaže energetskoj ravnoteži
  4. detoksikacije
Opuštanje tijela i uma

AROMATERAPIJA I AROMAMASAŽA

Australska biokemičarka i kozmetičarka Marguérite Maury,  40-ih je godina dvadesetog stoljeća prva primijenila tehnike razrijeđenih eteričnih ulja u čistim biljnim uljima za masažu. Pri tome je mješavine eteričnih ulja u baznim uljima smatrala primarnim tretmanom dok je masažu kao metodu aplikacije smatrala sekundarnom.

Ne treba zanemariti da se osjet dodira u masaži koristi za analizu teksture kože i potkožnog tkiva klijenta. Prsti iskustvom mogu razlučiti kad je tkivo spužvasto što indicira zadržavanje vode, kad su mišići napeti, kad je koža suha, kad se ljušti, kad je masna i kad je prisutna kongestija. Može se osjetiti i mentalna napetost. Dakle, dijagnostikom se utvrđuju tehnike i ulja najefikasnija za masiranu osobu što dovodi do kružnog ispreplitanja masaže i aromaterapije.

RUŽA, JASMIN, YLANG- YLANG

Eterična ulja su lako hlapljive tekućine koje se dobivaju ekstrakcijom iz različitog ljekovitog bilja ili njegovih dijelova (cvijet, list, korijen), a glavna odlika im je snažan, intenzivan i karakterističan miris. Premda se zove “ulje”, radi se o potpuno nemasnim tekućinama, koje po svom kemijskom sastavu predstavljaju složene smjese velikog broja organskih spojeva, od kojih mnogi imaju snažno fiziološko djelovanje. To su ulja ruže, jasmina, nerolija, ylang-ylanga, geranija…

Wellness.hr

Podijeli s prijateljima