pet savjeta

Pet zdravih savjeta

Nije li divno koliko nam je dobrih savjeta lako dostupno ? Ovih pet savjeta može pomoći da se izbjegne nepotreban stres:

 1. Trošite u granicama svojih mogućnosti
  Često smo u iskušenju da patimo u  budućnosti za trenutne užitke. Svi mi želimo kupiti novu tehnologiju, počastiti se skupim izlaskom, ili uzeti zajam za automobil koji si ne možemo priuštiti. U tim trenucima se obično dobro osjećamo, iako potrošnja boli kasnije. Uživajte u jednostavnim životnim užicima i uštedite koliko god možete. Sjetite se da skupe stvari ne stvaraju trajnu sreću i sigurnost. Pažljivo trošenje donijet će vam veću slobodu i užitak na duge staze.

 1. Uložite novac u posao
  Štednja je sjajna, ali da biste što bolje iskoristili svoj novac, dobro ga je uložiti u posao od kojeg možete zaraditi više. Dobra ulaganja mogu biti razlika između odlaska u mirovinu u 40-ima ili u 60-ima. Mudro ulaganje najsigurniji je put do financijske neovisnosti i to je nešto na čemu svi mogu raditi.

 1. Obrazujte se cjeloživotno
  Da bismo bili sretni, potreban nam je kontinuirani rast. Najbolji način rasta je cjeloživotno obrazovanje. To ne znači da morate pohađati doktorat ili provesti više sati dnevno čitajući. Samoobrazovanje nas vodi izvan zone komfora. Važno je održavati um otvorenim za nove spoznaje, koje otvaraju nove perspektive. Učenjem postajemo mudrija, ljubaznija i zanimljivija osoba.
 1. Razvijajte dobre odnose
  Pretpostavimo da imate sve što ste htjeli. Biste li bili sretni da to ne možete s nekim podijeliti ? Osobni odnosi koje razvijamo s prijateljima i članovima obitelji najveći su izvor sreće u našim životima. Ne zaboravite na njih. Pronalazak vremena za održavanje i uživanje u osobnim odnosima ključno je za dugoročnu sreću. Bez ljudi do kojih nam je stalo, nitko se ne osjeća dobro, bez obzira koliko postali uspješni.
 1. Trudite se ostvariti svoje ciljeve
  Čak i ako život nije savršen, uvijek možete stremiti ostvarenju cilja koji ste zacrtali . Ako se ne krećete prema cilju vjerojatno stagnirate. Uvijek se trudite ostvariti zacrtane ciljeve. Kao što je Lao Tzu rekao, čak i put od 1000 milja počinje jednim korakom.

Share this Post