prednosti masaže vrućim kamenjem

Pet prednosti masaže vrućim kamenjem

Sve masaže općenito spadaju u alternativni način liječenja i postaju popularna terapija za mnoge tegoba tijela i uma. 

Evo nekoliko prednosti masaže vrućim kamenjem

  1. Pomaže u ublažavanju napetosti i boli mišića

Toplina je odavno korištena za ublažavanje napetosti i boli mišića. Pomaže u povećanju protoka krvi na zahvaćeno područje. Može također smanjiti grčenja mišića i povećati fleksibilnost i raspon kretanja. Hladna terapija pomaže u ublažavanju upale. Ovisno o vašim simptomima, mijenjanje toplog i hladnog kamenja tijekom masaže može biti korisno.

  1. Smanjuje stres i anksioznost

Stajalište udruge American Massage Therapy Association je da “terapija masaže može biti učinkovita za ublažavanje stresa“. Istraživanja podupiru njihovo mišljenje. Istraživanje iz 2001. godine pokazalo je da je desetominutna masaža poboljšala kardiovaskularne reakcije kao što je volumen moždanog udara. Istraživanje iz 1997. pokazalo je da 15-minutne masaže u pauzi na radnom mjestu značajno smanjuju stres u usporedbi s 15-minutnim pauzama bez masaže.

Istraživanje iz 2015. pokazalo je da su ljudi koji su podvrgnuti abdominalnoj kolorektalnoj operaciji imali manje boli, napetosti i anksioznosti nakon primanja postoperativne masaže.

  1. Pomaže kod nesanice

Istraživanje iz 2006. godine potvrđuje da masaža može biti alternativa tabletama za spavanje kod odraslih osoba s nesanicom. Istraživanje je pokazalo da je masaža leđa pomogla u opuštanju i boljem snu. Istraživanje iz 2001. godine pokazalo je da su djeca s problemima nesanice nakon 15-minutne masaže brže zaspala i bolje spavala. Također su bila budnija, aktivnija i pozitivnija nakon buđenja.

  1. Može pomoći ublažiti simptome autoimunih bolesti

Masaža vrućim kamenjem može ublažiti bolna stanja poput fibromialgije. Fibromialgija je široko rasprostranjen poremećaj koji se manifestira kroničnim bolovima u mišićima. Prema istraživanju iz 2002. godine, osobe s fibromialgijom koje su primile 30-minutnu masažu dulje su spavale, imale su manje bolova jer su imale su manji prijenos bolnih signala u mozak. 2013.studija pokazala je da osobe s reumatoidnim artritisom mogu imati koristi od masaže, kao što je masaža vrućim kamenjem. Sudionici u studiji imali su manje boli, više snage u zglobovima i veći raspon kretanja nakon jednog mjeseca terapije masažom vrućim kamenjem.

  1. Može potaknuti imunitet

Masaža može potaknuti vaš imunološki sustav. Prema studiji iz 2010. godine, samo jedna terapija masaže imala je pozitivan i akutan utjecaj na imunitet. Uzorci krvi uzeti prije i poslije masaže pokazali su pad arginin-vazopresina, hormona koji pomaže u reguliranju krvnog tlaka i zadržavanja vode.

Ideja za originalan poklon 

Tražite ideju za originalni poklon za darivanje?  Imamo prijedlog za vas … poklon koji zasigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim i  pamtit će ga  cijeli život! 

Poklon bon –  tečaj Hot Stone masaže . Za sve detaljnije informacije  možete nas kontaktirati putem maila: info@uciliste-lovran.hr  ili putem telefona +385 51 293 851. 

Više o našim edukacijama možete potražiti na www.uciliste-lovran.hr 

Share this Post