besplatni tecaj

Osvojite besplatni tečaj refleksne masaže stopala

Maser ste i želite naučiti novu tehniku masaže?  Ovo je za vas prilika i pol! Lovranska Wellness Akademija daruje jednog čitatelja besplatnim tečajem Refleksne masaže stopala  u vrijednosti od 2200, 00 kuna. Evo kako do tečaja…

KINESKA FILOZOFIJA I REFLEKSNA MASAŽA STOPALA

Još od vremena prije nove ere, u Kini, Indiji i drugim područjima diljem svijeta proučavani su efekti na cjelokupno ljudsko zdravlje masiranjem stopala, a tako su se razvile i različite teorije i tehnike rada, refleksna masaža stopala jedna je od njih.

Refleksna masaža stopala tako se dijeli na Zapadnu refleksnu masažu stopala („terapija refleksnih zona“), te Istočnu tradicionalnu refleksnu masažu („on zon son“ masaža stopala).

Kineski filozofi i mudraci kreirali su teoriju zdravlja temeljem svoje tradicije i iskustva. Upotrijebimo li jezik dalekog istoka, teorija je temeljena na osnovama Qi, vitalne energije. Naime, kineski filozofi smatrali su da su naša osjetila ograničena u spoznaji (vid, sluh, dodir…) za sve što postoji. Našu stvarnost konstruira naša sposobnost percepcije, a naš je svijet, naša osobna spoznaja i možemo reći da su naš svijet i doživljaj tog svijeta naša iluzija.

Kinezi su energijom nazivali ono nama nevidljivo, a ipak postojano. Promatrali i proučavali su obrasce i odnose u prirodi i ljudskom biću, nazivajući poveznicu svega, energijom ili CHI. Teorija Tradicionalne kineske medicine podučava da je energija QI nevidljiva sila koja pokreće i upravlja, obnavlja, a istovremeno i razara životni proces. Ako se u ljudskom tijelu prekine energetski ciklus, nastupa smrt. Energija tako regulira prirodne ritmove, dan – noć, plimu – oseku, godišnja doba, a ti ritmovi utječu na čovjeka. Jedna energetska cjelina je uvijek uronjena u veću i na održiv način povezana u njoj.

besplatni tecaj

PET ELEMENATA

U refleksnoj masaži stopala u elementima su smješteni:

Vatra: srce (YIN) i mozak/ hipofiza (YANG)
Zemlja: slezena i gušterača (YIN) i želudac (YANG)
Metal: pluća (YIN) i crijeva (YANG)
Voda: bubreg (YIN) i mokraćni mjehur (YANG)
Drvo: jetra (YIN) i žučni mjehur (YANG)

POREMEĆAJI PROTOKA ENERGIJE
Energija napravi jedan ciklus u tijelu kroz 24 sata, a smjer energetskog protoka je u smjeru kazaljke na satu. Poremećaj energetskog protoka u smislu zastoja, presporog ili prebrzog energetskog protoka, se odražava na funkcionalne sposobnosti pojedinih organa i obrnuto. Funkcionalni ili patološki poremećaj pojedinog dijela tijela ili pojedinog organa utječe na pravilan energetski protok. Ovaj nam princip govori da je za dobro ljudsko zdravlje prema TKM bitan nesmetan ili pravilan protok energije, a da na taj protok možemo utjecati raznim fizikalnim i psihološkim procedurama: ubadanjem igala, masažom, akupresurom, manipulacijom, vježbama, meditacijom, disanjem….

YIN I YANG

Energija je tako jedna, no ima dva pola: Yin i Yang. Yin je intuitivni, apstraktni dio, a Yang materijalni dio jedne cjeline. Jedna energetska cjelina je uvijek dio – uronjena je u veću cjelinu i na održiv način povezana u njoj. Tu je i Teorija pet elemenata, koja objašnjava fiziologiju ili funkcije organizma. Sve aspekte i sve ljudske dijelove koji čine jednog pojedinca, Kinezi su metaforički podijelili ili smjestili u pet u prirodi poznatih pojava – VATRA, ZEMLJA, METAL, VODA i DRVO. Taj međusobni odnos pojedinih elemenata, sustava i njima pripadajućih organa, Kinezi su tumačili kroz teoriju da energija protječe u smjeru kazaljke na satu i napravi jedan ciklus / protok između svih pet elemenata za 24 sata.

DARUJEMO VAS

U suradnji s Wellness Akademijom, čitatelji portala wellness.hr imaju priliku osvojiti besplatni tečaj Refleksne masaže stopala u trajanju od 20 sati. Tečaj počinje 24. rujna, a pravila igre saznajte na FB stranicama Wellness Akademije i portala Wellness.hr. Dobitnike ćemo objaviti u ponedjeljak 19. rujna 2016. na Fb stranicama portala. Sretno!

Wellness.hr

Foto by: samuiholiday.com/

Share this Post