osvojite aroma spa masazu

Osvojite Aroma Spa masažu toplim uljem

Godišnji odmor je gotov? Ma za vas je tek počeo! Nakon ‘ljetnog tretmana’ sunca i mora, vašoj je koži potrebna dodatna njega. Medical wellness centar Laurana Spa nagradit će troje čitatelja portala wellness.hr Aroma Spa masažom toplim uljima.

Ovaj se tip masaže bazira na primjeni eteričnih ulja u preventivne svrhe, te spada u grupu wellness relaksacijskih masaža. Osnovno djelovanje relaksacijske masaže je psihofizičko opuštanje ili kako se to popularno kaže, opuštanje tijela i uma, a ono nastaje kao rezultat djelovanja:

  • pokreta masaže
  • eteričnih ulja
  • akupresure „čakri“ koja pomaže energetskoj ravnoteži
  • detoksikacije

AROMATERAPIJA I AROMA MASAŽA

Australska biokemičarka i kozmetičarka Marguérite Maury,  40-ih je godina dvadesetog stoljeća prva primijenila tehnike razrijeđenih eteričnih ulja u čistim biljnim uljima za masažu. Pri tome je mješavine eteričnih ulja u baznim uljima smatrala primarnim tretmanom dok je masažu kao metodu aplikacije smatrala sekundarnom.

Ne treba zanemariti da se osjet dodira u masaži koristi za analizu teksture kože i potkožnog tkiva klijenta. Prsti iskustvom mogu razlučiti kad je tkivo spužvasto što indicira zadržavanje vode, kad su mišići napeti, kad je koža suha, kad se ljušti, kad je masna i kad je prisutna kongestija. Može se osjetiti i mentalna napetost. Dakle, dijagnostikom se utvrđuju tehnike i ulja najefikasnija za masiranu osobu što dovodi do kružnog ispreplitanja masaže i aromaterapije.

RUŽA, JASMIN, YLANG- YLANG

Eterična ulja su lako hlapljive tekućine koje se dobivaju ekstrakcijom iz različitog ljekovitog bilja ili njegovih dijelova (cvijet, list, korijen), a glavna odlika im je snažan, intenzivan i karakterističan miris. Premda se zove “ulje”, radi se o potpuno nemasnim tekućinama, koje po svom kemijskom sastavu predstavljaju složene smjese velikog broja organskih spojeva, od kojih mnogi imaju snažno fiziološko djelovanje. To su ulja ruže, jasmina, nerolija, ylang-ylanga, geranija…

LAURANA SPA VAS DARUJE

I vi sada imate priliku iskušati ovaj hit tretman i to besplatno.  Naime, troje čitatelja portala wellness.hr, nagradit ćemo Aroma Spa masažom, u trajanju od 30 minuta. Detalje oko sudjelovanja u natječaju saznajte na FB stranicama  portala wellness.hr. Pobjednici će biti objavljeni u ponedjeljak 3. listopada 2016. Sretno svima!

Autor: wellness.hr

Share this Post