orahovo ulje

Orahovo ulje za ljepotu

Ako ne želite razmišljati o opadanju kose, borama ili prhuti, vrijeme je da se okrenete prirodnim namirnicama uz čiju ćete pomoć izgledati neodoljivo. Slijedi nekoliko korisnih infromacija za ljepotu te zašto se sve ljudi odlučuje za orahovo ulje.

Nije nepoznanica kako je orah s vremenom preuzeo važno mjesto na popisu namirnica za ljepotu. Jasno je kako je u pitanju namirnica koja nije korisna samo kada je vanjski izgled u pitanju, nego i kada se želi poboljšati kvaliteta zdravlja.

PRIRODNI PROIZVODI I DOMAĆI PREPARATI

Želite li poraditi na njezi kože, ali i kose, a niste sigurni kako su kupovne kreme najbolje rješenje, vrijeme je da razmislite o prirodnim proizvodima i domaćim preparatima od kojih možete sami napraviti učinkovitu masku za čišćenje lica ili za piling.

Orahovo ulje najbolji je početak prema lijepoj i čistoj koži te čvrstoj i sjajnoj kosi bez ispucanih vrhova i prhuti. Orahovo ulje ima blagi okus, bogat je vitaminima te omega 3 masnim kiselinama. Ugodnog je mirisa i odlično sredstvo s kojim ćete tretirati kožu i kosu.

ORAHOVO ULJE U SLUŽBI LJEPOTE

Ne govori se bez razloga kako je orahovo ulje često u službi ljepote. Poznato je kako je upravo on glavni sastojak brojnih kupovnih proizvoda za njegu lica, budući da hrani sva tri sloja kože, sprječava gubitak vode i smatra se zaštitom od prijevremenog starenja kože. Zbog toga nije teško zaključiti kako je odličan za kožu sklonu borama te suhu kožu lica.

Želite li iskoristiti samo najbolje od prirode, uzmite orahovo ulje i umasirajte ga u kosu. Pričekajte barem 20 minuta i nakon toga isperite. Ona će nakon toga biti sjajnija, zdravija i ljepša, nećete više imati problema s ispadanjem kose kao ni prhuti.

Orahovo ulje možete koristiti i za njegu kože ako želite smanjiti bore ili spriječiti njihovu prijevremenu pojavu, tako što ćete ga lagano umasirati na kritična područja. Ostavite ulje između 15 i 30 minuta i nakon toga se umijte te nanesite željenu kremu.

Orah je još jedan dokaz koliko su orašasti plodovi potrebni u svakodnevnom životu i kako bi bilo nezamislivo živjeti bez barem malo badema, lješnjaka ili oraha. Zahvaljujući velikom broju minerala, vitamina, ali i omega 3 masnih kiselina, orašasti plodovi su postali važni proizvodi za svakog pojedinca.

Autor: zanosna.com

Share this Post