Oduševite se prirodnim uljem slatkog badema

Oduševite se prirodnim uljem slatkog badema

Bademovo ulje ima jaka antiinflamatorna svojstva zbog čega smiruje osipe, kožne alergije i pomaže u zacjeljivanju manjih ranica.

Također , sadrži spojeve koji djeluju na razgradnju sebuma zbog čega koži pomaže da se na prirodan način riješi suvišne masnoće što ima povoljno djelovanje na nestanak prištića i liječenje akni.

U bademovom ulju se nalaze jednostruko zasićene kiseline koje pomažu koži u izgradnji staničnih membrana što znači da će  se korištenjem ulja odgoditi bore i ublažiti postojeće.

Ovo ljekovito ulje ima jako hidratantno svojstvo jer sadrži spojeve koji vežu molekule vode i zadržavaju ih u koži poput vitamina E, normalizira pH vrijednost kože, ublažava tamne mrlje na koži i pomaže spriječiti nastanak strija.

Ovo je također i izvrsno bazno ulje u koje se može ukapati nekoliko kapi esencijalnog ulja što pomaže u ublažavanju raznih tegoba. Ako se pomiješa bademovo i ružmarinovo ulje dobit će se kombinacija prirodnih ulja koja su odlična za poboljšanje cirkulacije.

Prirodno ulje slatkog badema je prikladno za masažu svih vrsta kože i za sve vrste masaža. Pogodno za mješanje sa eteričnim uljima.  Suhoj koži vraća sjaj i vitalnost, a na masnoj se brzo upija i ne ostavlja masani trag.

Isprobajte bademovo ulje i ostala ulja ovdje.

Share this Post