zajedno

Odlučili smo: Živjet ćemo zajedno!

Nakon života s roditeljima, s cimericom  na faksu i nekoliko godina života ‘solerice’ (to su bili dani!) zakoračili ste u novo poglavlje života, život s partnerom. Čestitamo!

Sada, kad ste donijeli odluku i sve pošteno proslavili, vrijeme je da krenete planirati zajedničku budućnost u četiri zida. Ima nekoliko stvari koje, prilikom uređivanja vašeg novog zajedničkog životnog prostora, apsolutno morate uzeti u obzir…

  1. ISKRENO O VLASTITIM ŽELJAMA

Ono što želiš od vlastitog doma, vrlo jasno reci svojem partneru. Vaš će dom uskoro postati vaše svetište, vaša baza… Iako je kompromis itekako dobrodošao, direktna komunikacija o dekoru, dizajnu i potrebama koje imate, pa čak i kada su u pitanju detalji, vrlo jasno iznesite i na vrijeme.

  1. PLANIRAJ PROSTOR ZA RELAX

Kada planirate dom, već u samom startu planirajte prostor koji ćete koristiti za odmor i uživanje. Kako? Odredite hobije i interese, kako svoje individualno, tako i vaše kao paru, pa kada ih zajednički definirajte, odredite prostor optimalan hobijima i željama oboje. Tvoj hobi je čitanje knjiga? Nema problema- dekorirajte prostor gdje ćete posložiti svoju kolekciju romana. Volite kuhati zajedno? Neka prioritet bude kuhinja. Spavanje vam je omiljena aktivnost? Uložite u luksuzne plahte i prekrivače. Cilj je unaprijed planirati i urediti vaš dom tako da se naglasak stavi na stvari koje volite raditi, kako zajedno, tako i odvojeno…

  1. OD SPAVAĆE SOBE NAPRAVITE SPA ZONU

Vaša je spavaća soba vaš odmak svakodnevice, vaša oaza mira i relaksacije. Često mladi parovi zanemaruju dizajn sobe, jer smatraju da je vrjednije uložiti u dio stana vidljiv gostima. Tako se često štedi upravo na spavaćoj sobi, a to je najveća greška koju dugoročno možete napraviti svom umu i tijelu, koji nakon napornog dana želi luksuz kvalitetne ‘relax zone’ spavaće sobe, dizajnirane po vašoj želji. Pritom ne tvrdimo da je potrebno potrošiti puno novaca da biste održali kvalitetan san i odmor, no svakako uređenje spavaće sobe učinite svojim prioritetom.

  1. POMIJEŠAJTE STILOVE DEKORIRANJA, NO SUPTILNO

Ako ste sretnica i vaš partner ima vrlo sličan ukus vašemu, vaše će uređenje novog zajedničkog životnog prostora biti relativno jednostavno i brzo. Ipak, često to nije tako, a uzevši u obzir izbor materijala, vrsti namještaja i boja, ali i sve ono što sa sobom nosimo iz starih stanova i obiteljskim kuća, može se dogoditi pravi mali ‘kaos dekora’. Ne štedite energiju u razmišljanje i traženje najboljih načina da se stilovi, vizije i želje oboje, uklope u novi prostor na najbolji mogući način. Isplatit će vam se!

  1. DOBRO SE ZABAVLJAJTE!

Ovo je za vas i vašeg partnera prava mala životna avantura! Ne zaboravite to, unatoč mogućim neslaganjima, teškim dogovorima i još težim radovima u vašem novom domu. Ne stresirajte se oko želje da sve posložite savršeno. Odustanite od toga, i fokusirajte se na male korake i viziju vašeg života u novom domu. Neće sve doći odmah i neće sve savršeno funkcionirat ‘od prve’. No, nije li baš  to čar pustolovine u koju ste se upustili? Zato, uživajte!

Autor: wellness.hr

Share this Post