laserska akupunktura

Kako nam može pomoći laser akupunktura u liječenju i koje su prednosti terapije laser akupunkturom

Laser akupunktura 

Laser akupunktura je metoda fizioterapije po principima tradicionalne kineske medicine. Pomoću terapije laser akupunkture rješavaju se brojna kronična i akutna stanja  koštano mišićnog sustava, glavobolje, migrene, stres, debljinu, alergije ili odvikavanje od pušenja.

Stimulacija akupunkturnih točaka laserom, aktivira prirodne mehanizme organizma što dovodi do smanjenja bolova i poboljšanja općeg stanja organizma. 

Laser akupunktura je neinvazivna, bezbolna metoda u kojoj se umjesto iglica koristi laser.

Akupunktura

Akupunktura je zdravstvena metoda koja služi za uspješno liječenje kako bolnih stanja, isto tako neravnoteže u tijelu. * Još su liječnici tradicionalne kineske medicine otkrili energetsku mrežu ispod kože koja omogućava “komunikaciju” unutarnjih i vanjskih organa, te više od 360 akupunkturnih točaka na ljudskom tijelu. Ta energija djeluje u skladu s krvožilnim, živčanim, mišićnim, probavnim, mokraćnim i drugim sistemima u ljudskom tijelu. Ako je protok te vitalne energije iz bilo kojeg razloga usporen ili blokiran tijelo postaje izloženije za razne bolesti I slabosti organizma. Stimulacijom jedne ili više akupunkturnih točaka dovodi se do uspostavljanja ravnoteže organizma I harmonije u tijelu. *

Laserska akupunktura ili  laserpunktura

Lasersku akupunkturu ili laserpunkturu prakticiraju oni akupunkturolozi koji koriste stimulaciju lasera umjesto igala. Na neki način laserska energija je prikladnija od igle za sustav meridijana koji je ,,nestalno energetsko poljeʽʽ. Laserska zraka proizvodi toplo svjetlo i predstavlja elektromagnetski val koji stimulira akupunkturnu točku ljudskog tijela i unosi energiju u tu točku kako bi potaknuo rad kanala i energetsko polje, regulirao funkciju organizma i poboljšao metabolizam. Moglo bi se reći da je laserska akupunktura spoj najmodernije laserske tehnologije sa zapada i tradicionalne medicina s dalekog istoka.

Što sve liječi laser akupunktura?

Svrha akupunkture je spriječiti i liječiti bolesti, poboljšati zdravlje i opće stanje kroz balansiranje tjelesnih energija.

Gledajući kroz terminologiju zapadnjačke medicine akupunktura može* :

 • ublažiti razne bolove
 • poboljšati cirkulaciju krvi,
 • opustiti mišiće,
 • smanjiti upalu,
 • stimulirati imunološki sustav,
 • ubrzati oporavak tkiva,
 • ubrzati ozdravljenja,
 • pomoći vratiti homeostazu organizma,
 • ublažiti simptome odvikavanja od ovisnosti.
Koje su prednosti terapije laserske akupunkture  
 1. Kraće trajanje terapije (10-30 sekundi po točki)
 2. Mogućnost tretiranja točki koje je teško i/ili bolno tretirati iglama (sluznica, rane, zglobovi…)
 3. Bezbolna i neinvazivna terapija (pogodno za tretiranje osjetljivih ljudi i djece).
 4. Može se koristiti i u slučajevima gdje se korištenje igle ne preporučuje (astenija).
 5. Aseptična je, nema rizika od infekcije.
 6. Dugotrajniji i dublji učinak stimulacije.
Specijalistički tečaj Laser Akupunkture

Za razliku od medicinske Akupunkture edukaciju iz Laser akupunkture mogu upisati osobe koje nisu doktori medicine. Tečaj Laser akupunkture namijenjen je početnicima i onima koji su završili tečaj Tui na kineske masaže i Tui na terapije.

U Učilištu Lovran – ustanovi za obrazovanje odraslih možete se specijalizirati za provođenje Laser Akupunkture po principima Tradicionalne kineske medicine. 

Nakon završetka tečaja moći ćete  samostalno provesti Laser akupunkturu koristeći naučene tehnike stimulacije akupunkturnih točaka laserom, elektrostimulacijom.  Naučit će teorijske osnove Tradicionalne kineske medicine, lokacije meridijana i akupunkturnih točaka, izbor akupunkturnih točaka za stimulaciju laserom kod  različitih zdravstvenih poremećaja.

Specijalizirajte se  za provođenje Laser Akupunkture –  upiši tečaj Laser akupunkture.

Share this Post