Njega kože prirodnim preparatima: vodič za početnike

Njega kože prirodnim preparatima: vodič za početnike

Kako krenuti s prirodnim preparatima? Koža je kompleksan organ, a kada nastanu kožni problemi, često je vrlo teško odrediti točnu i učinkovitu terapiju.

Skoro sve poteškoće koje mogu nastati u našem organizmu manifestiraju se baš kroz kožu. Starenje tijela, utječe na stanje kože. S godinama se koža sve sporije obnavlja, pojačano gubi vlagu i sve se više isušuje. Tako nastaju bore i tkivo se opušta, a koža više ne izgleda vitalno kao prije.

Drastične promjene na koži
Primjenjujete li prirodnu kozmetiku redovito, za samo nekoliko tjedana zamjetit ćete uistinu drastične promjene na koži. Ipak, i prirodni preparati mogu nadražiti kožu zato se preporučuje malu količinu pripravka nanijeti na unutarnji pregib lakta te prekriti flasterom. Nakon 24 sata pogledajte ima li neželjenih reakcija, crvenila ili iritacije.

Vaša koža će reagirati
Ako ste neko vrijeme koristili komercijalnu kozmetiku i odlučili je promijeniti u prirodnu kozmetiku, koža može reagirati na tu promjenu. No, neka vas to ne zastraši. Koži samo treba vremena da se navikne na nove sastojke, ali i da se pročisti od eventualnih loših sastojaka koje ste do sada nanosili na nju. Puno sastojaka prirodne kozmetike djeluje na mikrocirkulaciju kože čime se pojačava lokalna detoksikacija koja se tada manifestira jačim izbacivanjem prištića, masnoćom kože, ili suhoćom, crvenilom i perutanjem. Budite strpljivi i dajte koži vremena da se pročisti.

Skoro sve poteškoće koje mogu nastati u našem organizmu manifestiraju se baš kroz kožu. Starenje tijela, utječe na stanje kože. S godinama se koža sve sporije obnavlja, pojačano gubi vlagu i sve se više isušuje

Savjetujte se sa stručnjakom

Počevši od činjenice da je koža kompleksan organ, pa uzevši u obzir koliko različitih vrsta biljnih ulja, eteričnih ulja i hidrolata postoji, zaista nije realno očekivati da će svaka osoba odabrati najbolju moguću kombinaciju njege iz prve. Naravno, savjetovanje s aromaterapeutom koji ima iskustva u izrađivanju prirodne kozmetike uvijek pomaže u odabiru dobre recepture.

Autor: redakcija wellness.hr

Share this Post