nijemci

Nijemci u Lovran dolaze po zdravlje

Zdravlje kao životni stil trend je koji pomalo zahvaća sve pore zapadnjačkog načina života. Wellness turizam pak, kao jedan od oblika zdravstvenog turizma, još uvijek nije dosegao golemi razvojni potencijal koji ima u Hrvatskoj. Ipak, neke su priče drugačije…

Već smo pisali o pravoj maloj revoluciji u popunjenosti kapaciteta i podizanju prihoda van glavne turističke sezone koju već treću godinu za redom provodi Hotel Lovran u suradnji s lovranskim medical wellness centrom Laurana Spa. Da Kvarner treba više priča kao što je ona hotela i wellnessa u Lovranu, te da se su vansezonski ‘medical wellness’ turisti pravi dobitak, svjedoči i statistika. Naime, unutar posljednje 3 godine, a zahvaljujući medical wellness paketu ‘Zdrava leđa’, ovaj je hotel ostvario ukupno 8 i pol tisuća noćenja više, dok su prihodi spomenutog wellnessa povećani  čak 30 posto. Kao i uvijek, ovi su rezultati ostvareni, jer se osim standardne ponude sedmodnevnog boravka u hotelu na moru, ovim gostima odlučilo ponuditi- i nešto više.

VIŠE OD SUNCA I MORA

Naime, Hotel Lovran je njemačkoj agenciji specijaliziranoj za zdravstveno turistička putovanja ponudio paket aranžman u kojem je osim smještaja uključen i program rehabilitacije. To uključuje doktorski nadzor u vrijeme boravka na Kvarneru, individualno savjetovanje i preporučene terapije, masaže, kao i Fango terapiju, na koje njemački gosti u grupama od 50- ak ljudi dolaze već peti put i to u jesen i proljeće. Njihov boravak se dodatno obogaćuje jedinstvenom lungomare šetnicom, izletom i druženjem.

Nijemci u Lovran dolaze po zdravlje

ZDRAVSTVENO- EDUKATIVNO PUTOVANJE

Kako bi cijela priča dobila i edukativni karakter, u priču je uključeno i Učilište Lovran – Wellness akademija, kroz provođenje nutricionističkih radionica koristeći proizvode iz organskog uzgoja. Jedna takva radionica održavala se danas pod nazivom: ‘Mediteranski začini i ljekovito bilje’. Riječ je o standardnom dijelu programa prilagođenom ‘medical wellness’ gostima iz Njemačke, koji trenutno borave u Hotelu Lovran.

Tijekom radionice, nasmijani i dobro raspoloženi gosti rado su nam pričali o razlozima svog boravka na Kvarneru.  75-togodišnja Nijemica Margot Weiss, tako nam je ispričala kako je dolazak u Lovran prvenstveno bio popraćen željom za odmorom. ‘Osim odmora, dolaskom u wellness centar htjela sam naći stručno mišljenje za svoje zdravstvene probleme koje se tiču bolova u kralježnici, mišićima i zglobovima. Vrlo sam zadovoljna destinacijom, osobljem hotela i wellness centra te pruženim uslugama. Ovo je već drugi put da sam posjetila isti hotel i wellness centar, svakako je za preporučiti i iduće godine suprug i ja planiramo ponovno doći.’

MEDICINSKI WELLNESS KAO MOTIV PUTOVANJA

Ako razmišljamo o turističkom prometu Kvarnera, koji se pozicionirao kao „destinacija zdravlja“, zna se da je upravo period nakon glavne turističke sezone i nakon Uskrsa svojevrsna ‘rupa’ u broju popunjenosti smještajnih kapaciteta, a samim time i razlog zbog kojeg se mnogi hoteli na našoj obali i otocima upravo u ovom periodu zatvaraju.

‘SILVER GENERACIJA’ TRAŽI VIŠE

Inače, ovakva vrsta putovanja za njemačke senior turiste nije nimalo strana, jer oni već godinama na isti način borave u Mađarskoj, Sloveniji i Turskoj koje su itekako prepoznale potencijal brendiranja destinacije kroz ulaganja u svoje bolnice, poliklinike i razvoj medical wellness ponude. Bilo da je riječ o medicinskom wellnessu, lječilišnom ili medicinskom turizmu, ono je svakako najkraći put do toliko željenog produljenja turističke sezone. ‘Zdravstveni turizam je selektivna turistička grana koja je u Hrvatskoj prepoznata kao jedna od najperspektivnijih grana i vrsta turizma.’, komentirala je dr. med. Jelica Popić, inicijator projekta i voditelj Laurana Spa medical wellness centra.

Autor: wellness.hr

Podijeli članak s prijateljima