oil pulling

Nevjerojatne zdravstvene prednosti Oil Pullinga

Perete zube dva puta dnevno, koristite vodicu za ispiranje, i konac za temeljito čišćenje zuba? Bravo za vas. No, jeste li ikada čuli za Oil Pulling?

Riječ je o stoljećima staroj metodi, koja je, kao takva, potpuno prirodna i ne škodljiva, bez kemikalija, a najbolje od svega, stalnim prakticiranjem, utječete na vaše zdravlje u cjelini.

ŠTO JE OIL PULLING?

Vrlo doslovno rečeno, Oil Pulling je čišćenje usne šupljine organskim uljima(npr. kokosovo ulje).

KAKO?

Organsko ulje jednostavno ulijte u usnu šupljinu i mućkajte 20- ak minuta, kao da ispirete usta vodicom za ispiranje, a zatim ispljunite. Ovdje ćemo napomenuti da nije pametno ulje zatim odbaciti u umivaonik, jer postoji mogućnost da će vam se s vremenom začepiti odvodi.

EVO ŠTO SE DOGAĐA U PROCESU OIL PULLINGA

Organsko ulje doslovno se zalijepi za bakteriju u vašim ustima i uništava je. Evo što sve tako postižemo, kroz 20- minutni tretman Oil Pullingom:

  1. Izbjeljuje zube

Ulje posjeduje prirodno antibakterijsko djelovanje kojem se izbjeljuju i čiste zubi

  1. Povećava energiju

 Usta su na određeni način ‘ulazna vrata’ našeg organizma. Uklanjajući toksine i bakterije prije nego dobiju šansu proširiti se, organizam ste oslobodili od borbe, i dali mu dodatne energije

  1. Detox tijela

Uklanjajući bakterije, kako smo već rekli, organizmu štedite energiju, a ono vam uzvraća tako da se osjećate dobro

  1. Pomaže kod hormonalnim promjena

Kada ih oslobodite borbe s nepoželjnim gostima- toksinima, hormoni u tijelu mogu se ponašati točno onako kako bi i trebali i to na najvišem stupnju produktivnosti, pa lakše dolazi do uravnoteženosti

  1. Smanjuju se glavobolje

Kada je tijelo pod toksičnim stresom, događaju se glavobolje i migrene. Eliminacijom bakterija, izbjeći ćete ih

  1. Koža je preporođena

Toksini na ovaj način ne dolaze do krvotoka, a tako niti do vaše kože, pa ona sjaji u svom punom sjaju- osipi i problemi s kožom dramatično se smanjuju ili čak u potpunosti nestaju

Važno je napomenuti da ćete, prilikom početka prakticiranja Oil Pulling metode, često vrlo brzo primijetiti promjene na svome tijelu, no ovo opet ovisi o stanju vašeg organizma i stečenog imuniteta. Svakako je važno biti uporan i ne odustajati!

Autor: Wellness.hr

Share this Post