gourmet

Nemojte zakasniti na ‘Gourmet priču’

Još uvijek stignete posjetiti Opatijsku rivijeru i doživjeti kvarnersku gastronomsku avanturu koja traje  do 10. lipnja 2016. Po prigodnim cijenama kušajte vrhunske specijalitete u preko 70-tak istaknutih restorana i šarmantnih konoba.

Opatijska rivijera i Rijeka pravo su proljetno odredište za sve iskusne ljubitelje dobre hrane sljubljene s vrhunskom kapljicom vina. Kušajte „Gourmet priču Opatijske rivijere i Rijeke“ i uživajte u raznolikim okusima, opojnim mirisima, profinjenim receptima i zdravim autohtonim namirnicama.

‘Gourmet priča Opatijske rivijere’ je gastronomska manifestacija koja se održava od 10.05. do 10.06. ove godine. Ona uključuje četrdesetak restorana i konoba Opatijske rivijere s ponudom menija na bazi plave ribe, kvarnerskog škampa i autohtonih namirnica.

Uživajte u raznolikim okusima, opojnim mirisima, profinjenim receptima i zdravim autohtonim namirnicama. 

Lokalna kuhinja temelji se na zdravoj i mediteranskoj prehrani zasnovanoj na ribljim i morskim plodovima, samoniklom bilju, voću i povrću. Najbolji životni eliksir i začin jelima svakako je nezaobilazno maslinovo ulje, nesvakidašnjeg gorkastog okusa i izuzetnog mirisa. Ne možete otići s Kvarnera, bez da kušate cijenjene kvarnerske škampe, jela na bazi divljih šparoga i tartufa, povrtne maneštre, domaće tjestenine, ali i jela spravljena na ognjištu pod pekom.

Ova priča će vas sigurno osvojiti zavodljivim okusima, rapsodijom raznovrsnih mirisa i boja, a Opatijska rivijera će vas iznenaditi bogatstvom bajkovitog krajolika, prirodnih ljepota uz raznovrsnu i bogatu turističke ponudu. Dobrodošli u čarobni svijet okusa.

Wellness.hr/VisitOpatija.net

Foto by: Visitopatija.net