krema za ruke

Napravite najbolju zimsku kremu za ruke

Zimi ruke često postaju suhe, osjetljive i ispucale. One su pod snažnim utjecajem vanjskih faktora, kao što su niske temperature, vjetar i snijeg. Negativni učinci na kožu se mogu izbjeći uz pravilnu njegu, prehranu i zaštitu. Važno je da koristite kvalitetne i prirodne kreme koje će vašoj koži pružiti potrebnu zaštitu i njegu.

Zašto je dobro napraviti vlastitu kremu za ruke?

 1. PRIRODNI I KVALITETNI SASTOJCI
  Krema sadrži tri visoko kvalitetna maslaca koja koži pružaju potpunu zaštitu i njegu. Kakao maslac štiti kožu od vanjskih utjecaja, ubrzava zacjeljivanje rana i smiruje nadraženu kožu. Poboljšava elastičnost, potiče sintezu kolagena i dobro hidratizira, što je u ovo doba godine od velike važnosti. Shea maslac je idealno rješenje za nadraženu, suhu i pahuljastu kožu. Dubinski hrani i pomaže pri liječenju osipa, ožiljaka i nepravilnosti. Maslac od kikirikija zbog svojih antibakterijskih, antifungalnih i antivirusnih svojstva osiguravaju jedinstvenu zaštitu. Ublažava i smiruje simptome ekcema i dermatitisa. U recept također možete dodati i ricinusovo ulje, koje omekšava kožu i pomaže spriječiti nastanak bora i alergija. Krema za ruke obogaćena je uljem vanilije, koje poboljšava raspoloženje svojom prekrasnom aromom.
 1. IZRADA KREME JE VRLO JEDNOSTAVNA
  Ukoliko ste zabrinuti da ćete prilikom izrade napraviti nešto pogrešno, ne trebate se brinuti. Proces izrade je brz i vrlo jednostavan.
 1. SASTOJCI NA JEDNOM MJESTU
  Ako nemate sve sastojke kod kuće i ne želit kupovati veće količine, možete sve sastojke kupiti kod nas (upit poslati na prodaja@wellness.hr) . Cijena je vrlo povoljna i uz to ćete još dobiti ambalažu za 3 kreme.

HRANJIVA KREMA ZA RUKE

Sastojci:

 • 50 g kokosovog ulja
 • 125 g shea maslaca
 • 20 g kakao maslaca
 • 10 ml ricinusovog ulja
 • 10 ml glicerina
 • 10 ml ulja od vanilije
 • lončić

Priprema:

Na pari rastopite kakao i shea maslac. Dobro izmiješajte te dodajte kakao maslac i ricinusovo ulje. Uz miješanje, dodajte i glicerin. Na kraju umiješajte ulje od vanilije. Napravljenu kremu rasporedite u izabrane posudice. Držite kremu na hladnom mjestu ili u hladnjaku. Rok trajanja kreme je dva mjeseca.

 Autor/Photo by: Tjaša Klembas/Aroma Herbal

Share this Post