pogreske na stetu tijela

Najveće pogreške na štetu vlastitog zdravlja

Jesmo li svjesni pogrešaka koje radimo svome tijelu? Pročitajte što sve o njima i saznajte što izbjegavati kako biste bili što zdraviji i zadovoljniji.

BORAVAK DO KASNO/RANO USTAJANJE

To je navika koja stvarno može uhvatiti korak s vama. Vaše tijelo treba svoj odmor, ne samo da funkcionira ispravno, nego i da održi zdravu tjelesnu težinu.

DEHIDRACIJA TIJELA

Dehidracija uzrokuje tromost, glavobolje, grčeve mišića i vrtoglavicu, a da ne spominjemo razdražljivost . Većina nas pije vodu samo kada smo žedni, no kad osjetite žeđ tada ste već 2 posto dehidrirani. Najbolje je uvijek sa sobom imati bočicu vode da biste stekli naviku pijenja vode što češće.

PRESKAKANJE DORUČKA

Jedan od osam odraslih ljudi preskače doručak. Mnogi ujutro nemaju želje niti vremena raditi doručak. No, zdravi doručak ne oduzima puno vremena, poput svježeg voća, zdravih žitarica , integralnog tosta i zobenih pahuljica. Brinite o svom tijelu već od ranih jutarnjih sati.

JEDENJE KASNO U NOĆ

Kada osjetite glad jako kasno u noć , a večerali ste, to najvjerojatnije vaše tijelo govori: ” Iscrpljen sam! Ostavi me na miru. Najbolja preporuka je popiti čašu vode i jednostavno ne misliti na hranu, prenosi she knows.com.

RUTINSKO VJEŽBANJE

Kada svaki dan radite iste vježbe, vaše tijelo na kraju stagnira i navikne se na rutinu. Trebate povećati svoj tempo, povećati intenzitet ili jačinu svog treninga i pokušati nešto novo svako toliko.

NOŠENJE VELIKIH TORBI

Najčešće torbe nosimo na ramenu , što uzrokuje neravnotežu i izaziva bolove u vratu, ramenima i leđima. Svakako treba izvaditi nepotrebne sitnice iz torbe, olakšati sebi i svome tijelu i nositi manje torbice ili sportske, prilagođene obliku tijela.

IZGLADNJIVANJE

Bilo koja vrsta izgladnjivanja, brzih dijeta ili pilula za mršavljenje može jako štetno utjecati na vaš organizam. Ključ zdravog mršavljenja je otkrivanje zdravih namirnica, koje odgovaraju vašem organizmu i koje će raditi za vas i vaše tijelo. Zdrav način prehrane je jesti 5 puta na dan, u manjim količinama, što kvalitetnije. Stoga zaboravite izgladnjivanje i brze dijete. Smanjite unos šećera i izbacite konzumiranje prerađene dijete i uspjeh je zagarantiran.

Wellness.hr

Share this Post