savjeti za ljepotu

Najbolji i provjereni savjeti za ljepotu sa svih strana svijeta

Ponekad je pametno poslušati trikove za održavanje njege lica i tijela od žena iz drugih zemalja i drugih kultura. Žene uvijek žele biti lijepe i dotjerane te se trude održavati i brinuti o sebi što je više moguće.

Upravo zbog toga, žene iz cijelog svijeta koriste razne tradicionalne trikove za ljepotu koji im i pomažu da održavaju svoj izgled. Jedan od najpoznatijih trikova na našim prostorima je maslinovo ulje i med, koji se koriste u mnogim prilikama i na različite načine.

Međutim, dobro je ponekad i poslušati neke trikove za ljepotu od žena iz drugih zemalja i drugih kultura.

EVO NEKOLIKO PRIJEDLOGA KOJIMA SE ŽENE KORISTE VEĆ DESETLJEĆIMA

Brazilski anticelulitni tretman

Brazilke svoje butine trljaju pijeskom, a zatim ih ispiru morskom vodom. Osim što je ovo odlična anticelulitna terapija, isto tako je od odličan piling za cijelo tijelo.

Norveška njega lica

Žene sa sjevera su poznate po svojoj nevjerojatnoj koži. Norvežanke peru svoje lice sa hladnom mineralnom vodom, za koju kažu da ona savršeno hidratizira kožu.

Talijanski recept za mekane usne

Prekrasne Talijanke na svoje usne stavljaju maslinovo ulje, što je izvrsno protiv isušenosti i iritacija. Samo nekoliko kapi je dovoljno da namažete usne i one će vam biti nježne te mekše tijekom cijelog dana.

Kineski tretman protiv starenja

Žene u Kini svoju mladost održavaju iznutra, konzumiranjem velike količine bijelog čaja koji pozitivno utječe na starenje i ujedno daje nježan i sjajan izgled vašoj koži.

Indijska tajna za lijepu kosu

Indijke su poznate po kvalitetnoj kosi. Njihov recept za održavanje lijepe kose je kokosovo mlijeko, koje se zagrije jednom tjedno i nanosi se na tjemen, gdje se ostavlja tako tijekom noći.

Španjolski recept protiv podočnjaka

Žene u Španjolskoj na svoje umorne oči stavljaju narezane kolutiće paradajza. Razlog tome je što paradajz osvjetljava kožu i na taj se način se onda eliminiraju tamni krugovi oko očiju.

Japanska tajna za ljepotu

Japanke svoju lijepu kožu, savršenu kosu i jake nokte duguju ulju od kamelije. Ono djeluje protiv bora, opeklina, hrani kosu i ojačava nokte.

Australijski recept protiv peruti

Stari recepti u Australiji nalažu, da u šampon koji koristite protiv peruti stavite malo ulja od eukaliptusa. Dovoljno je samo nekoliko kapi kako bi bilo vrlo učinkovito i kako bi pomoglo u rješavanju pitanja problema peruti.

Autor: direktno.hr

Share this Post