mtb samobor

MTB biciklisti u Samoboru

Danas dođite u centar Samobora, na Trg kralja Tomislava i krenite u biciklističku avanturu…

Danas, 12. lipnja održat će se MTB utrka u disciplini Cross-country 23. XCO Samobor 2016 UCI Class 1. Utrka je kategorije UCI Class 1 u kategorijama Elite muški (ME) i Elite žene (WE).

Start i cilj natjecanja je na glavnom samoborskom trgu – Trgu kralja Tomislava, gdje će biti i proglašenje pobjednika. U slučaju ekstremnih uvjeta na stazi (velike kiše ili velike vrućine), upozorava  organizator, prilagodit će se broj krugova za sve kategorije. Sastanak vođa ekipa održati će se u nedjelju, 07.06.2015. u 11:30 sati, u blizini ureda utrke.

4 KILOMETRA STAZE

Staza je kružna, duljine 4100 m, i bit će označena crnim strelicama na bijelom papiru koje pokazuju smjer kretanja, a u skladu s tehničkim pravilima, te trakama na mjestima naglog mijenjanja smjera. Za dodavanje vode i hrane biti će označene dvije zone za opskrbu i tehničku pomoć (položaj na karti). Detalji staze vidljivi su na grafikonu koji je priložen ovim propozicijama.

Nagrade su medalje za prva tri natjecatelja u svim kategorijama, te ukupan fond novčanih nagrada od 25 680,00 kn u kategorijama: Elite&U23, Elite – žene i Juniori. Također će biti podijeljene i praktične nagrade u vrijednosti oko 3 500 kn. Za sve natjecatelje osiguran je ručak nakon utrke, iza 13 h.

Start i cilj natjecanja je na glavnom samoborskom Trgu kralja Tomislava, gdje će biti i proglašenje pobjednika.

MTB PRAVILA

Utrka se održava prema MTB pravilniku HBS-a i UCI-a. I kako je već rečeno, uz prilagodbe se  vozi bez obzira na vremenske uvjete.

Podijeli s prijateljima