prestati pusiti

Mogu li vam esencijalna ulja pomoći da prestanete pušiti?

Pušači znaju da je pušenje jedna od loših navika kojih se vrlo teško odreći. Međutim, svi smo svjesni da je neizmjerno štetna pa su trud i upornost dobrodošli. Danas ćemo vam reći kako si možete pomoći esencijalnim uljima. Crni papar je najučinkovitiji.

Prvo moramo naglasiti da sama aromaterapija nije dovoljna da se prestane pušiti. Za to su potrebni odluka i snaga volje. Ali možete si puno pomoći s esencijalnim uljima.

Studije su potvrdile da ako nešto stvara ljudima sličan osjećaj kao kad su pušili cigaretu, ova stvar može biti od velike koristi u odustajanju od pušenja i ublažavanju krize. Poznato je da neka esencijalna ulja daju sličan osjećaj.

Kako pomažu?
  • Smanjuju potrebu za pušenjem.
  • Smanjuju stres i anksioznost.
  • Smiruju i opuštaju.
  • Možete ih udahnuti izravno iz boce, staviti u isparivač ili nanijeti na zapešće u kombinaciji s biljnim uljem.
Koja ulja pomažu da prestanete pušiti?

BLACK PEPPER ESENCIJALNO ULJE

U istraživanjima su dokazani pozitivni učinci crnog papra na ljude koji prestaju pušiti. Sudionici su bili podijeljeni u 3 grupe. Jedna inhalira ulje crnog papra, druga mentol, a treća ništa. Potreba za pušenjem kod sudionika prve skupine bila je značajno smanjena. Bili su i opušteniji.

ESENCIJALNA ULJA BERGAMOTA, KAMILICE I LAVANDE

Masaža s esencijalnim uljima pomaže i u prestanku pušenja. To su potvrdila i istraživanja. 48 učenika redovito se masiralo mješavinom esencijalnih ulja bergamota, kamilice i lavande te biljnih ulja. Rezultat je bio manje popušenih cigareta i manje simptoma stresa i apstinencijske krize.

YLANG-YLANG ESENCIJALNO ULJE

Na rub jastuka nanesite nekoliko kapi ylang-ylang eteričnog ulja. Aroma će biti izuzetno ugodna, a istovremeno ćete smanjiti potrebu za pušenjem.

Želimo vam puno uspjeha!

Share this Post