mlijecna maska

Mliječna maska protiv suhe kože lica

Poznato je da se Kleopatra svakodnevno kupala u mješavini meda i mlijeka kako bi sačuvala mladolik izgled i elastičnost kože.

Preparati od mlijeka i jogurta se vrlo jednostavno pripremaju i odlično se kombiniraju sa ljekovitim i začinskim biljkama, te voćem ili povrćem. Zbog toga se od njih mogu napraviti različite maske. Mlijeko i mliječni proizvodi još se od davnina koriste za njegu kože jer su dostupne, jeftine i veoma efikasne. Poznato je da se Kleopatra svakodnevno kupala u mješavini meda i mlijeka kako bi sačuvala mladolik izgled i elastičnost kože.

INTENZIVNA NJEGA SUHE KOŽE

Suha koža lica dobiva intenzivnu njegu upravo uz pomoć mliječnih proizvoda. Mlijeko odlično hrani suhu kožu, te usporava njezino starenje. Punomasno mlijeko ima veću prednost kada su u pitanju tretmani ljepote jer sadrži više masnoća za hidratizaciju kože. Osim mlijeka, u njezi kože vrlo dobrim se pokazao i jogurt koji pomaže i u njezi kože sklone aknama.

MASKA ZA SUHU KOŽU LICA

Sastojci:

  • 1 čajna žlica jogurta
  • 1 čajna žlica mlijeka (najbolje punomasnog)
  • 1 čajna žlica maslinovog ulja
  • nekoliko kapi čaja od kamilice
  • nekoliko kapi eteričnog ulja lavande (po želji)
Poznato je da se Kleopatra svakodnevno kupala u mješavini meda i mlijeka kako bi sačuvala mladolik izgled i elastičnost kože.

Priprema:

Pomiješajte 1 čajnu žlicu jogurta, 1 čajnu žlicu maslinovog ulja, nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i nekoliko kapi čaja od kamilice. Nanesite na prethodno očišćeno lice, blago umasirajte i ostavite da djeluje 30 minuta. Isperite mlakom vodom i primjenjujte ovu masku dva puta tjedno.

Ova maska je odlična za njegu suhe kože koja je sklona pucanju, perutanju i dehidraciji. Odlično ublažava i crvenilo u slučaju osjetljive kože.

Autor: Wellness.hr/ Kiwi.hr

Podijeli s prijateljima