medeni piling za lice

Medeni piling za lice

Med je od davnina nezaobilazna sastavnica u njezi kože i za zdravlje cijelog tijela općenito. Otkrijte zašto uključiti med u svoju rutinu njege tijela.

AYUVERDA I MED

Med se koristi u Ayurvedskoj medicini u Indiji najmanje 4000 godina i smatra se da pozitivno utječe na ravnotežu 5 elemenata ljudskog tijela, a već se od davnina koristi u njezi tijela i održavanju ljepote. Ima antibakterijsko i antigljivično djelovanje što je posebno korisno za kožu, kod uklanjanja ili prevencije nastanka akni, te liječenja rana i opeklina.

Med s lakoćom otvara i čisti pore, ima izrazito hranjiva i umirujuća svojstva zbog čega čini kožu sjajnom i glatkom. Također, s obzirom da sadrži mnoštvo antioksidansa, sprječava starenje kože. Preporučljivo je uključiti med u njegu lica i tijela, kroz prirodne pilinge i maske za lice i tijelo.

HOMEMADE MEDENI PILING

U žlicu prirodnog meda dodajte malu žličicu smeđeg šećera. Umijte lice vodom, zatim prstima lagano protrljajte lice pilingom od meda, te na kraju isperite mlakom vodom. Ovaj piling možete koristiti i za cijelo tijelo.

Maska za lice:

Nanesite tanki sloj meda na vlažno lice, ostavite da djeluje 30 minuta, te zatim isperite mlakom vodom.

Primjenjujte ovaj tretman pilinga i maske jednom tjedno. Vaša koža bit će glatka, njegovana i zdrava.

Wellness.hr/ sheknows.com

Share this Post