matcha

Maska od Matcha zelenog čaja

Postoji mnogo razloga zašto koristiti hranjive namirnice za njegu lica … Hrana poput jogurta može pomoći potaknuti rast prirodnih korisnih bakterija na koži, dok voće i povrće pružaju koži vitamine, minerale i antioksidanse.

Maske za lice su se stoljećima koristile za njegu kože, davno prije nego što je na tržište došla konvencionalna kozmetika i dizajnerske linije za njegu kože. Prednosti domaćih maski za lice i lijekova je što možete prilagoditi sastojke vašem tipu kože.

MATCHA ZELENI ČAJ

Matcha je posebna vrsta zelenog čaja s povećanim  sadržajem klorofila te sadrži katehin, karotin i vitamine A,B,C i E.

Listovi su isušeni i usitnjeni u vrlo fini prašak. Za razliku od mnogih vrsta čajeva, Matcha zeleni čaj je snažan antioksidans i bogata ukusna mješavina.

Matcha je izvrstan sastojak za kožu. Iste osobine koje ga čine korisnim za piće su super za kožu, pogotovo zbog epigalokatehin galata (EGCG), koji pomažu u smanjenju upale i poboljšavaju tonus kože. Antioksidansi također mogu biti od pomoći za smanjenje akni i povećanje elastičnosti kože.

Bilo kako bilo, ovu masku ​​je tako jednostavno za napraviti i ostavlja kožu mekom i podatnom.

KAKO NAPRAVITI MASKU ZA LICE OD MATCHA ZELENIOG ČAJA?

Da biste napravili savršenu masku koristite med kao bazu za miješanje maske.

Sastojci:

  • 1 žličica Matcha zelenog čaja u prahu
  • 1 / 2-1 žličica meda

Priprema:

  1. Pomiješajte med i Matcha zeleni čaj da se formira smjesa.
  2. Nanesite smjesu po licu i vratu kružnim pokretima. Ostavite da djeluje 10-15 minuta i zatim ukloniti masku s vlažnim ručnikom.

Napomena:

Možete  pomiješati Matcha zeleni čaj s običnim jogurtom umjesto s medom.

Jednostavnija verzija je da matcha zeleni čaj pomiješante s nekoliko kapi vode.

Za suhu kožu, pokušajte pomiješati Matcha zeleni čaj s uljem po izboru. Maslinovo, kokosovo i ricinusova ulja općenito dobar izbor.

Autor: wellness.hr

Share this Post