Masaza cokoladom

Masaža čokoladom – mnogostruke koristi

Masaža čokoladom djeluje na opuštanje, potiče kardiovaskularni sustav te uzrokuje osjećaj euforije.

Tretmani čokoladom uključuju osnovne masaže s kakaom, kremama ili uljem, voskom od čokolade ili pak tretmane za lice. Visok sadržaj kofeina u čokoladi stimulira cirkulaciju, omogućujući krvi da se obnovi i koži da se iscijeli. Antioksidansi vašu kožu očvršćuju, te pomažu stanicama pri izgradnji kolagena i elastina. Antioksidansi sprječavaju oštećenje kože slobodnim radikalima, koji su osnovni krivci za starenje kože i gubitak elastičnosti

SNAGA ČOKOLADE

Prirodna ulja koja se nalaze u kakao maslacu obično su u kombinaciji s drugim tradicionalnim uljima za masažu, kao što je to ulje šafranike i maslinovo ulje, koji vlaže kože. Masaža čokoladom vam, osim jednostavnog trljanja kremom daje i snagu. Antioksidansi pronađeni u kremama čokolada za masažu pomažu koži da zadrži vlagu još neko vrijeme nakon masaže.

Visok sadržaj kofeina u čokoladi stimulira cirkulaciju, omogućujući krvi da se obnovi i koži da se iscijeli.

Čokolada može koristiti i drugim aspektima vašeg zdravlja, napominje  www.livestrong.com . Tamna čokolada osobito je bogata antioksidansima, koji potiču vaš kardiovaskularni sustav. Osim toga, mnogi neurolozi također potvrđuju kako čokolada pozitivno utječe na mozak uzrokujući osjećaj euforije. Čak i sam miris čokolade može dati nekome mentalne i fizičke prednosti, jasno, pritom uživajući uz konzumaciju.

Wellness.hr

Podijeli s prijateljima