Maderoterapija: Masaža s drvenim valjkom za najbolje uklanjanje celulita

Maderoterapija: Masaža s drvenim valjkom za najbolje uklanjanje celulita

Na tržištu postoje različite metode za smanjivanje celulita – od kavitacije, preko laserskog tretiranja narančine kože, do ultrazvučnih frekvencija. Dame ipak sve više biraju masaže s rezbarenim drvenim valjcima koje izgledaju kao da su izašle iz bakine kuhinje

Što je Maderoterapija?

Maderoterapija je anticelulitna masaža  –  izvodi se  drvenim valjcima i rolerima tzv oklagijama.

Metoda je nastala devedesetih godina prošlog stoljeća u Kolumbiji, a u posljednje vrijeme veliki je hit u Hrvatskoj. Ne samo da smanjuje narančinu koru na kritičnim područjima tijela, ova metoda ima i druge blagodati. 

Maderoterapija je masažna tehnika koja se pokazala najučinkovitija kada kad je u pitanju velika ženska boljka celulit. 

Maderoterapija najčešće uključuje masažu nogu, trbuha i nadlaktica uz pomoć posebnih drvenih valjaka. 

Osoba se prvo masira glatkim drvenim valjkom kako bi se privikla na ovu masažu. Koža se potom tretira valjkom za piling koji potiče cirkulaciju, a zatim slijedi tretman posebno rezbarenim valjkom kojim se ulazi u dublje slojeve kože. 

Tretman podrazumijeva i masažu drvenim čašicama s rezbarenim dijelovima i bez njih, a kojima se dodatno uklanja narančina kora, te pomagalo za konturiranje s kojim se na kraju podiže stražnjica ili neki drugi dio tijela. 

Jako je bitno da s valjcima radi stručna osoba da ne bi došlo do podljeva i modrica.

Hit u Hrvatskoj

Maderoterapija pomaže svima koji imaju problema s tonusom mišića, cirkulacijom ili zadržavanjem vode zbog hormona i načina života.

Rezultati se brže primjećuju kod punijih osoba kod kojih su poboljšanja vidljiva već nakon jednog ili dvaju tretmana. Za značajniji pomak potrebno je pak podvrgnuti se barem deset tretmana.  Postupak može trajati od 30 do 45 minuta, ovisno o veličini tretiranog područja. Tretmani se rade uglavnom u razmaku od dva dana.

Ova se metoda ne preporučuje tek osobama s proširenim krvnim žilama. 

Kako djeluje maderoterapija?

Oklagijama  potičemo mikrocirkulaciju, koja omogućava, da se međustanična tekućina oslobodi.

Intenzivnija cirkulacija limfe izlučuje otpadne stvari. Pritisci valjcima/oklagijama „drobe“  masne  naslage, koje se pojačanom limfom rastapaju i izlučuju. 

Omogućava se povećan dotok kisika i hranjivih tvari i kao rezultat tretmana maderoterapije je lijepa i napeta koža.   

Preporučuje se za: uklanjanje celulita i toksina iz tijela, preoblikovanje tijela, uklanjanje masti, smanjenje opsega, ljepši tonus kože, za oblikovanje i podizanje zadnjice.

Ulaganjem u nova znanja inovirajte svoju ponudu usluga masaža, oduševite stalne i privucite nove klijente.

Upišite tečaj Maderoterapije tijela –  anticelulitne masaže koja se izvodi drvenim valjcima i rolerima dizajniranim za tu namjenu.  

Na tečaju Maderoterapije tijela u Učilištu Lovran – Medical wellness akademiji u Opatiji steći ćete znanja i vještine rada s oklagijama uz primjernu drenažnih i refleksno drenažnih pokreta na regijama stražnje strane nogu i gluteusa, prednje strane nogu, ruku, trbuha. 

PRIJAVI SE

Share this Post