Leži li u prehrani uzrok naglog opadanja kose?

Leži li u prehrani uzrok naglog opadanja kose?

Nismo ni mi znali, ali izgleda da bi prvi razlog opadanja kose moglo biti ono što vam se krije u hladnjaku.

Ako ne koristite aparate za oblikovanje kose (figaro, pegla za kosu, sušilo) uzrok opadanja kose mogao bi biti način vaše prehrane.

Konzumirajte namirnice bogate proteinima

Kosa je u osnovi protein, prema tome ako ne unosite u organizam dovoljno ove hranjive tvari iz hrane (a većina ljudi to ne radi!), nećete imati gustu, jaku i zdravu kosu o kakvoj sanjate.

Dakle, da biste zaustavili nekontrolirano ili naglo opadanje kose, neka barem dva dnevna obroka sadržavaju namirnice bogate proteinima (riba, meso, jaja, sir, orašasti plodovi).

Stres

Drugi mogući razlog uvijek može biti dobri stari – stres. On uzrokuje veliki rast adrenalina, a time remeti i razinu hormona u tijelu. Bilo kakvo veće lučenje testosterona izaziva istanjivanje kose, što je i razlog zbog kojeg mnogi muškarci ćelave!

Hormonalne promjene

Ostali razlozi opadanja kose kod žena mogu biti policistični jajnici ili narušena funkcija tiroidne žlijezde (manifestira se još gubitkom tjelesne težine, problemima s vidom te ubrzanim pulsom). Ako sumnjate da je riječ o nekom ozbiljnijem zdravstvenom problemu, najbolje je da se javite liječniku.

Autor/Photo by: budiin.24sata.hr

Share this Post