aroma herbal masazna ulja

[KREATIVNI NATJEČAJ] Prirodna i masažna ulja Aroma Herbal

Aroma Herbal masažna ulja pogodna su za sve vrste masaža. Biljna ulja su također poznat kao bazna ulja. nositelji eteričnih ulja, koji nude veliku bazu za miješanje s eteričnim uljima. Eterična ulja su 100% organskog podrijetla i izrazito su ugodnih prirodnih mirisa.

LJEKOVITA SVOJSTVA

Biljna ulja mogu se također kombinirati jedni s drugima i na taj način dobiti potpuno nova svojstva – viskoznost, rasprostiranje, apsorpciju, arome itd. Zajedno s eteričnim također će se povećavaju njihova ljekovita svojstva i mogu se koristiti u različite svrhe – za smanjivanja strija, smirivanje spaljene i nadražene kože i anti-stres masaže, uklanjanje bolova, bolova u mišićima i smanjivanje upala.

Biljna ulja su također odličan izvor antioksidansa koji nas štite od slobodnih radikala i drugih oštećenja kože. To su razni vitamini i minerali, karotenoidi, flavonoidi, fitosterola i drugi. Biljna ulja koja su bogati izvor vitamina i minerala su kokosovo, sezamovo, suncokretovo, ulje noćurka, maslinovo, ulje avokada i arganovo ulje.

TREBA RAZLIKOVATI KOMERCIJALNU I BIOLOŠKU PROIZVODNJU

Biljna ulja su masna ulja dobivena uglavnom od voća, orašastih plodova, sjemenki i lišće. U kvalitetnoj kozmetici i hrani najčešće se koriste dvije metode proizvodnje – hladno prešanje i maceracija. Na ovaj način, zadržavaju se svojstva aktivnih sastojaka i ulje ne oksidira. Za razliku od toga, masaovna industrijska proizvodnja prakticira vruće prešanje, pri čemu je proizvodnja znatno jeftinija i omogućava veći profit.

U aromaterapiji se koristi neobrađena i hladno prešana ulja visoke kvalitete, jer na taj način zadržavaju svoja najbolja svojstva – hranjive tvari i aromu. Većina tih biljnih ulja pogodna je za unutarnju i vanjsku upotrebu.

MASAŽNA ULJA AROMA HERBAL

Osnova masažna ulja dobivena su tehnološkim procesima ekstrakcije biljnih ulja i najrazličitijih plodova voća. Koriste se za sve vrste masaža. Ulja sadrže veliku količinu minerala, vitamina, proteina i masnih kiselina koje su neophodne za zdravu kožu tijela. Pored njege kože tijela mogu se koristiti i kao prirodni tretman bolesne kože.

Akcijske cijene baznih i masažnih ulja Aroma Herbal pogledajte OVDJE.

Prirodno ulje slatkog badema

Prirodno ulje slatkog badema je prikladno za masažu svih vrsta kože i za sve vrste masaža. Pogodno za mješanje sa eteričnim uljima.  Također je pogodno za njegu kože lica jer zahvaljujući svojim hranjivim svojstvima suhoj koži vraća sjaj i vitalnost, a na masnoj se brzo upija i ne ostavlja masani trag.

Kako je ovo prijelazno razdoblje idealno vrijeme da vašoj koži pružite kvalitetnu njegu, portal wellness.hr, nagrađuje troje čitatelja prirodnim uljem slatkog badema od 250 ml. Izabrani odgovor bit će objavljen prilikom završetka natječaja, 20.05.2017., na našem portalu wellness.hr i fb stranicama.

DA BISTE SUDJELOVALI POTREBNO JE:

 • odgovoriti na nagradno pitanje
 • like na FB stranicu portala wellness.hr
 • Share + like post  kreativnog natječaja

Sretno svima!

Pitanje:

Koji su vaši omiljeni proizvodi za njegu? Prirodni ili konvencionalni?

NAGRAĐENI ODGOVORI:

 1. S sintetske boje, mirise, konzervanse, mineralna ulja, silikone, parafine
  A poslušajte sada organska kozmetika ne sadrži
  M irise od majčice prirode
  O rganska kozmetika zadrži

  O krenimo se svi prirodi
  R aznolike pogodnosti ona daje
  G otovo uvijek pomaže
  A koža nam lijepa ostaje
  N ema boljeg izbora za mene
  S amo organske odabirem i parfeme
  K ap je dovoljna čim se otvori
  O ko mene se oblak mirisni stvori

Nataša Mrkonjić

 

 1. Moji omiljeni proizvodi za njegu su prirodni proizvodi koje nastojim koristiti što više, posebno kad se radi o kremama, serumima i uljima za kožu. Ipak je koža naš najveći organ i sve što na nju nanosimo ulazi u naše tijelo. Svjesna sam toga da je prirodna kozmetika najbolji izbor jer sam se tome osvjedočila više nego jednom. Prirodne kreme, pilinzi i maske koje često i sama radim nikad nisu izazvale nikakve reakcije na mojoj koži koja od njih uvijek bude vidljivo nahranjena, osvježena i blistava. Konvencionalne kreme možda imaju duži rok trajanja, ali to je zato jer su pune konzervansa i drugih sličnih sastojaka koji baš i nisu najbolji izbor za kožu. Zato uvijek radije biram prirodno.

Tea Bandić

 

3. Razne nečistoće i zagađivači iz okoliša ulaze u naš organizam preko kože, koja predstavlja polupropusnu membranu u naš organizam. Zato smatram da ono što nanosimo na kožu je jednako važno kao i ono što jedemo. Za njegu kože već dugi niz godina koristim biljna hladno prešana  ulja u kombinaciji s odabranim eteričnim uljima, zato što ta ulja prolaze kroz slojeve kože, njeguju je i hrane. Njihove spojeve koža prepoznaje i ugrađuje ih u svoje stanice, gdje uspostavljaju ravnotežu staničnih funkcija i potiču međustaničnu izmjenu tvari.

S Aroma Herbal biljnim uljima sam se prvi puta susrela na Opatijskom sajmu kozmetike gdje su me ljubazne djevojke upoznale sa svojstvima tih ulja. Aroma Herbal ulja u potpunosti zadovoljavaju moje zahtjevne kriterije. Stoga jedva čekam Vaš paketić! Unaprijed zahvaljujem.

Lori Uljanić

Share this Post