Šipak je bogat mineralima, flavonoidima, organskim kiselinama i pektinom. U narodnoj medicini koristi se kod tegoba prehlade, slabosti organizma te raznih infekcija. Mirjana Malogorski donosi ti osvježavajući recept za puding od šipka.
Sastojci:
- Voda (topla) – 200ml
- Šipak – 2 šake
- Grožđice (namočene) – 2 šake
- Tomatillo – 5 kom
- Avokado – 2 jušne žlice
- Banana (zamrznuta) – 1 kom
Postupak:
- Ulij toplu vodu u blender i dodaj šipak. Izblendaj.
- Procijedi sok šipka i vratiti u blender.
- Dodaj namočene grožđice, tomatillo, avokado i zamrznutu bananu.
- Sve zajedno izblendaj.
- Zasladi po želji.
Autor/Photo by: Mirjana Malogorski, stručnjakinja za primjenu fitoterapije
Share this Post