Ovo su vježbe koje mišićima vraćaju mobilnost

Kako vježbanje pretvoriti u zabavu?

Zašto raditi nešto u čemu ne uživate i nije vam zabavno? To se odnosi na sve što radite, a posebno na vježbanje. Evo kako da vam naporan trening postane zabavan…

Kao djeca stalno smo odbrojavali minute do trenutka kad nam je bilo dopušteno otići van igrati se s prijateljima, trčati po igralištu, igrati se s loptom. No, kao odrasli čak nam i oblačenje tenisica kako bi mogli odraditi preporučenih dva sata aerobnih aktivnosti tjedno predstavlja gnjavažu. Bez obzira da li je razlog za izbjegavanje vježbanja dosada, nedostatak interesa ili jednostavno prezirete bilo kakvu fizičku aktivnost postoji rješenje kako da vam vježbanje postane zabavno. Ove ideje će vam pomoći kako bi ste uspješno provodili potrebnu tjelesnu aktivnost.

ODREDITE DATUM

Imate li u svom raspored dan kada idete s prijateljima na večeru? Zašto ne biste odredili i dan za vježbanje? Unaprijed isplaniran dan za vježbanje čini vas odgovornijim, može vam služiti kao izgovor da se nađete s prijateljem i zajedno vježbate.

NEMOJTE DOPUSTITI DA DOSADA POBIJEDI

Izbjegavajte rutinu tako da redovito mijenjate vrstu i tempo vježbi, promijenite rutu kojom inače trčite. Postoje razne mobilne aplikacije koje vam omogućuju da sudjelujete u fitness izazovima s prijateljima.

VJEŽBAJUĆI PREMA CILJU

Možda vas svakodnevno trčanje ne privlači, ali ipak isprobajte ono o čemu svi pričaju prije nego donesete odluku. Ako volite putovati, uvrstite trčanje kao aktivnost uz pomoć koje ćete istražiti novu okolinu.

NIJE VAM ZABAVNO? NEMOJTE TO RADITI.

Vježbanje neće uvijek biti zabavno. Bitno je pronaći nešto što će vas tjerati da idete naprijed. Ne sviđa vam se ergometar? Nađite neku drugu aktivnost koja će vam biti zabavnija, a također će utjecati na jačanje vašeg krvožilnog sustava. Upišite se na tečaj plesa, trčite sa svojim psom, vježbajte na otvorenom. I na kraju uvijek ostaje pitanja – ako to nije zabavno, zašto da to radim?

Autor: Wellness.hr