tehnoloske navike

Kako upravljati svojim tehnološkim navikama

Digitalne tehnologije se ne treba bojati. Ovisi o tome kako pristupate uloži digitalne tehnologije u svome životu: za neke internet može biti velika ušteda vremena ; za druge je to mjesto broj jedan za gubljenje vremena. Ključno je upravljati svojim tehnološkim navikama.

Internet je počeo kao neka vrsta ogromne knjižnice, mjesto na koje biste mogli pronaći informacije o bilo kojoj temi. S vremenom se knjižnica proširila i uključila shopping i društvena okupljanja. Danas jedva da je ostalo nešto što ne možete učiniti online Ova knjižnica je sjajna i otvorena je 24 sata dnevno! Kao da je najveće svjetsko sveučilište, trgovački centar.

No, iako je lijepo posjetiti digitalnu knjižnicu, ne biste trebali živjeti u njoj. ‘U stvarnom životu’ je život. Ne možete živjeti u knjižnici na isti način na koji ne možete živjeti svoj život na internetu.

Dok smo nekoć bili ograničeni na lokalne interakcije jedan na jedan, internet omogućuje mnoge naše aktivnosti na globalnoj razini. Ali razgovori jedan na jedan i dalje su korisni, omogućujući nam da slušamo i razgovaramo jedni s drugima, čak i ako se to mora obaviti telefonom ili putem videopoziva tijekom ovog vremena samoizolacije.

Internetska povezanost je odlična, ali dobro je možete živjeti i bez toga. Ljudi su preživjeli stoljećima prije Interneta. Izrađivali su stvari i prodavali stvari. Čitali su knjige i pjevali pjesme. Pričali su jedno drugom priče. Uzgajali su biljke

Evo kako upravljati svojim tehnološkim navikama

Ako otkrijete da provodite previše vremena na mreži, iza ekrana ili jednostavno želite provesti više vremena ‘u stvarnom životu’, isprobajte ove korake:

  • Odredite si fleksibilno radno vrijeme – ako radite od kuće
  • Razmislite o tome da provjerite svoje mentalno zdravlje kada ste na mreži
  • Naučite kako upravljati anksioznošću od e-pošte
  • Usvojite bolje navike na društvenim mrežama kako biste poboljšali svoju mentalnu dobrobit
  • Pokušajte vježbati za vrijeme odmora od ekrana
  • Dajte prioritet svom spavanju i uđite u dobru rutinu odlaska na spavanje

I zapamtite: tehnologiju možete odložiti u bilo kojem trenutku. Pauza u tehnologiji dobar je način da se ponovno povežete s onim što je važno. A i lako je! Zašto ne uzmete u ruke knjigu i pročitate je. Pazite na svoje biljke. Pokušajte skuhati nešto novo. Nijedna od ovih aktivnosti ne zahtijeva brzi internet. Sve što trebate je vaš um, vaše tijelo i vaša mašta.

Share this Post