starenje koze

Kako ubrzati starenje kože? (nemoj to raditi!)

Danas ćemo razgovarati o razlozima starenja kože koje možda još niste znali. Važno ih je izbjegavati. Ne samo zbog kože već i zbog zdravlja.

DUGO IZLAGANJE SUNCU

Uglavnom svi znaju za taj razlog. Nakon sunčanja ten je lijep, ali koža gubi elastičnost i oblikuju se pjege i bore. To se događa zbog slobodnih radikala sa kojim se koža teže samostalno nosi. Rješenje? Koristite kvalitetne kreme i proizvode. Uz kremu za sunčanje preporučujemo uporabu COCOA BUTTER-a. Štiti kožu od slobodnih radikala, dočarava prelijepu kožu i održava kožu mladenačkom. Možete ga pronaći OVDJE

Kako ubrzati starenje kože? (nemoj to raditi!)

PUŠENJE

Pušenje ne samo da uzrokuje ozbiljne bolesti već i oštećuje kožu. Više nije dovoljno fleksibilna, elastična i nastaju bore.

NEDOSTATAK SNA

Kad spavamo nastaju nove stanice kože. Ako nema dovoljno sna proces se usporava ili nije učinkovit. Koža plaća cijenu.

Imate problema sa spavanjem? Nanesite nekoliko kapi Sleep Well-a na difuzor.

PREVIŠE ALKOHOLA

Ako pijemo previše, vene uz kožu se šire. Koža postaje natečena i crvena.

MALA VOĆA I VOĆA

Ako u prehrani nema dovoljno voća i povrća,  koža može izgledati iscrpljeno i umorno. Koži su potrebni vitamini i minerali, potrebno ih je konzumirati.

PREMALO MASNOĆA U PREHRANI

Ne izbjegavajte masnoće! To sigurno znate! Koža može izgubiti elastičnost.

YO YO DIJETE

Konstantno mršavljenje i gubitak težine uzrokuje da se koža brzo skraćuje i istegne. Time se gubi elastičnost. Kada gubite kilograme, koristite kvalitetne masnoće poput manga. Možete ga pronaći OVDJE.

RAZVOD!

2009. godine obavili su istraživanje u kojem su analizirali lica i otkrili da razdvojeni blizanci izgledaju gotovo dvije godine starije. Rješenje, naravno, nije u tome da se istraje u lošim odnosima, već umanji stres tokom procesa razvoda.

ZLOPAMTILO

Istraživanje je također potvrdilo da oprost vodi boljem fizičkom, mentalnom i duhovnom blagostanju – a to uključuje i usporavanje starenja.

Pazite na svoju kožu.

Uz dobru njegu možete je izvrsno zaštititi, ali svejedno morate izbjegavati negativne vanjske utjecaje s kojima se koža teško nosi.

Imate li već kremu za sunčanje? Koristimo kremu za sunčanje Eve Taylor sa SPF 25 na bazi kakao maslaca, shea maslaca i hijaluronske kiseline. Traje cijeli dan i održava kožu mladolikom i hidratiziranom.

(Izvor: https://ortosan.hr/aroma-herbal-2/)

Share this Post