komarac

Kako se riješiti komaraca na prirodan način

Kako se na prirodan način riješiti komaraca i uživati u ljetnim radostima bez nepotrebnih pesticida i otrova koje štete vašem zdravlju?

Domaće svijeće sa eteričnim uljem citronela

Citronela eterično ulje je jedan od najučinkovitijih prirodnih repelenata na svijetu u borbi protiv kommaraca i jedan od najboljih načina da se iskoristi ovo predivno ulje su prirodno izrađene citronelske svijeće. Priprema svijeća je jednostavna, svi sastojci su prirodni i njihov miris drži komarce podalje od vaše obitelji na siguran i prirodan način, prenosi gardentherapy.ca.

 • SASTOJCI:
 • limenke
 • dvostruki lonac (ili ovdje je zgodan kit za izradu svijeća)
 • vosak (soja vosak, parafin vosak, stare svijeće)
 • prethodno namazani voskom fitilji s karticama (150 mm)
 • citronela ulje za izradu svijeća
 • ostali mirisi za izradu svijeća kao bor, mandarina, eukaliptus, paprena metvica
 • pištolj s vrućim ljepilom
Priprema svijeća je jednostavna, svi sastojci su prirodni i njihov miris drži komarce podalje od vaše obitelji na siguran i prirodan način

UPUTE ZA IZRADU:

 1. Koristite pištolj sa vrućim ljepilom, staviti fitilj na dno limenke i čvrsto ga pritisnuti u sredini. Ako koristite veće limenke za izradu većih svijeća, dodajte dva ili tri fitilja tako da budu razmaknuta oko centra.
 2. Sastavite svoj dvostruki lonac i dodajte vosak ili stare svijeće u malim komadićima. Ne brinite o komadićima i drugim česticama, u vosku oni neće biti vidljivi. Zagrijavati na srednje jakoj vatri dok se vosak potpuno ne otopi.
 3. Kad se vosak otopi da dodajte miris. Dodajte 30 grama ulja citronele po kilogramu voska i pojačajte miris sa 15 grama drugih mirisa po kilogramu.
 4. Kada se vosak malo ohladi, pažljivo ga izliti u posude. Pričvrstiti fitilji sa štipaljkom da stoji uspravnou. Oprezno pričvrstiti fitilje, izliti vosak i postaviti ih na toplo mjesto da se ohladi. Kada se smjesa postepeno ohladi dobiti će se izgled svijeće.
 5. Ako ste dobili prazno područje oko fitilja kada se smjesa ohladila, zagrijte još malo voska i to usipajte u prazninu.
 6. Pustite da svijeće odstoje u trajanju od 48 sati prije nego li ih krenete upotrebljavati.

Autor: wellness.hr/

Podijeli s prijateljima