bore

Kako reagirati na pojavu prvih bora?

Svakoj ženi su najveći neprijatelji ljepote – bore … Prve bore se mogu pojaviti u ranim 30-im godinama (ponekad i u 20-im), ako se ne vodi računa o kvalitetnoj njezi  kože lica. Postoje različite stvari koje utječu na pojavu bora: manjak kolagena i elastičnosti, nedostatak hidratacije i organizma te mnogi drugi.

Najčešće je razlog pojave bora nedostatak tekućine, odnosno vlage u koži ili nemogućnost kože da je zadrži. Samim tim se pojavljuju problemi s kolagenom koji se vezuju za pojavu bora, kao i iritacija kože uz ljuštenje.

ŠTO TREBA UČINITI?

Ono što je najbitnije jeste koristiti kozmetiku koja će dovoljno hidratizirati vašu kožu i osigurati joj dovoljno vlage. Pokušajte nabavite kvalitetnu prirodnu kremu koja će odgovarati vašem tipu kože i koja vam neće smetati kada je nanesete. Možda će vas koštati skuplje, ali vjerujte da je ovo investicija koja vrijedi.

PORED KOZMETIKE, PREPORUČA SE I KORIŠTENJE MASKI KOJE MOŽETE I SAMI NAPRAVITI KOD KUĆE

Međutim, ukoliko primijetite da su vam bore izraženije i dublje, biće vam potrebni posebni kozmetički tretmani – poput dermoabrazije i mezoterapije koje imaju odličan učinak.

SAVJET ZA MASKU

Maska koja se uvelike preporučuje za smanjivanje i prevenciju kad je o borama riječ sastoji se od jabuka i mlijeka.

KAKO JE NAPRAVITI?

Izrežite jednu jabuku na kocke (prethodno je ogulite) i stavite je u malu količinu mlijeka. Zagrijavajte smjesu, miješajući ju dok se ne stvori gusta kaša. Pričekajte da se dobivena smjesa ohladi, pa je nanesite na lice i držite oko 20 minuta. Masku isperite mlakom vodom, pa namažite lice hidratantnom kremom.

Autor/Photo by: zenskimagazin.rs

Share this Post