Kako pronaći fizičku aktivnost koju ćete voljeti

Kako pronaći fizičku aktivnost koju ćete voljeti

Kada ste potpuno novi u fitness grupi, sve je teško. Ne znate što treba obući, koji su osnovni potezi, što se očekuje od vas da znate, pa čak i kako se snaći u novom prostoru. Sve novo nam je nepoznato, no sve što treba je vremena da se prilagodimo.

Postoji jedan važan savjet za sve koji traže novu fizičku aktivnost koja će im najbolje odgovarati, a to je pokušati sve tri puta.

Svaka nova vježba će biti izazov, ali važno je izdržati i ne biti zastrašen drugima i njihovim načinom vježbe, već raditi svojim tempom.

Ako ste se prvi put uživali u treningu, ne odustajte, pokušajte ponovno, prenosi portal  www.shape.com. Kada pohađate isti trening barem tri puta, imat ćete priliku aklimatizirati se, izgraditi povjerenje i postati jači, u čemu jedan ili dva treninga neće uspjeti pomoći.

Kada u vježbanju odlučujete što vam se sviđa, a što ne, imajte otvoren um, svemu dajte priliku.

Da biste imali još više uspjeha, donosimo vam tri savjeta:

  1. Zadržati pozitivan stav. Kada krenete u trening s lošim stavom, svaka minuta vam je sve gora. Ostavite loše brige ispred vrata, duboko udahnite i krenite na vježbanje, nemojte biti previše strogi prema sebi. Ako se osjećate zastrašeno kada pogledate po sobi, ne zaboravite da je svatko bio početnik u nekom trenutku!
  2. Upoznajte se sa treningom. Upoznajet se instruktorom prije ili poslije prvog treninga, pitajte da vam da neke naputke za vježbanje, ukoliko se ne snalazite poslije prvog treninga, odradite dodatne sate na samo s instruktorom.
  3. Dajte sve od sebe. Kada dajete 100 posto od sebe, rezultati će biti vidljivi, osjećat ćete se bolje i zdravije

wellness.hr