kaka popraviti drzanje

Kako popraviti držanje?

Loše držanje može uzeti ozbiljan danak na mnogim dijelovima tijela, uključujući koljena, ramena, kukove, leđa i kralježnicu, što uzrokuje bolove u zglobovima i donjem dijelu leđa.

Način na koji se držite ima značajan utjecaj na to kako je tjelesna težina raspoređena. Loše držanje dodatno smanjuje fleksibilnost i ograničava mogućnost da razvijete snagu. Međutim, nakon ovih pet jednostavnih savjeta promijenit ćete svoje držanje, smanjiti napetost i povećati mobilnost.

  1. Nemojte se držati pogrbljeno

Pogrbljeno (nepravilno držanje ) umanjuje od prirodnog težišta, a također se protivi obliku kralježnice, uzrokujući povećani pritisak diska i donjeg dijela leđa. Vaša glava čini najveći pokret, dakle kad zabacite glavu prema naprijed, ramena imaju tendenciju da slijede, padaju prema unutra i naprijed. Zamislite da imate knjigu na glavi, te tako pokušajte hodati, sjediti i stajati, Vaše držanje će se automatski popraviti. Vježbajte sve dok Vam takav način držanje ne prijeđe u naviku.

  1. Zamislite oprugu

Zamislite da imate oprugu koja vodi od ušiju do ramena pa sve do kukova. Održavanje opruge ravnom opustit će napetost u vratu i leđnim mišićima, poboljšati ravnotežu i držanje kralježnice .

  1. Kako spavate?

Spavanje između sedam i devet sati je zdravo – to je trećina cijelog dana, zar ne? Pazite li u kojoj je poziciji Vaše tijelo prije nego li zaspete? Nekoliko stvari koje trebate imati na umu: Preporučuje se tvrdi madrac i jastuk koji su najbolja potpora za kralježnicu. Najbolji položaj spavanja je na leđima s jastukom ispod koljena, držeći ramena ravno i lumbalnu kralježnicu (donji dio leđa ) opušteno. Ako spavate na boku, preporučuje se držanje jastuka između nogu kako bi kralježnica ostala uspravna. Spavajte u poziciji u kojoj biste i stajali na nogama, ako niste u mogućnosti stajati u toj poziciji sedam do devet sati, onda nije preporučljivo niti spavati tako.

  1. Pokrenite se

Naša tijela nisu dizajnirana da sjede cijeli dan. Uzmite pauzu na poslu i pokrenite se: prošetajte, stojite ili se protežite zbog protočnosti krvi (krv nosi kisik u našem tijelu, održavajući tijelo živim ).

5 . Osvijestite se!

Budite svjesni svog držanja i mijenjajte ga ukoliko nije pravilno. Dajte sebi vizualni podsjetnik , možda gumica oko ručnog zgloba. Svaki put kada pogledate na zglob, na gumicu, mislite na svoje držanje. Vizualni podsjetnici su sjajan način kako bi se podigla svijest, stvarajući novu zdravu naviku.

Wellness.hr/ Spafinder.com

Share this Post