bundeva

Do it yourself: Jesenski tretman lica s bundevom

Nakon što smo nedavno i službeno zakoračili u jesen, lagano se mirimo s time da su sparina i dani kupanja i sunčanja iza nas. No, nije to ni tako loše!

Volimo svježiji, oštriji zrak, miris bundeve i novi početak! No, jesen također znači i da je vrijeme da se pobrinemo za njegu naše kože. Jesen je vrijeme kada nam šminka postaje ‘teža’ i beauty tretmani ne bi smjeli biti zanemareni predugo.

TRETMAN LICA OD BUNDEVE

Govoreći o mirisima bundeve, donosimo vam odličan i jako popularan tretman lica. Tretman je potpuno prirodan, organski i najvažnije od svega, koža će vam biti zahvalna! Kako prenosi portal spafinder.com, bundeva sadrži preko 100 sastojaka korisnih koži, kao što su vitamin A, Vitamin C, beta- karoten i mnoge druge.

JEDNOSTAVNO JE!

  • 2 jušne žlice pirea od bundeve
  • ½ žličice meda
  • 1 žličica mlijeka
  • Malo cimeta (pažljivo ako patite od alergija)

Pomiješajte sastojke u pastu i nanesite na svježe očišćeno lice. Pustite da se osuši 15- 20 minuta, a zatim ogulite ili isperite vodom. Uživajte u svojoj bundevasto čistoj i mirisnoj koži!

TRETANI LICA POSLIJE LJETA

Ljetno sunce, sol i klor svi redom utječu na kožu, a jesensko vrijeme još će više izmoriti našu kožu. Tretmani lica poslije ljeta pomoć će vašoj koži da se pripremi za novo jesensko vrijeme i popravi štetu nastalu kada je danima bila izlagana sunčevim zrakama. Upravo zato, dodatna njega itekako je dobro došla vašoj koži upravo sada, pa s posebnom pozornošću pristupite nanošenju krema, ali i čišćenju lica. I ne zaboravite- iako je ljeto gotovo, sunce je još jako i zato uvijek pazite da svoje lice zaštitite faktorom.

Autor: Wellness.hr

Share this Post