Za izgradnju mišića: Napitak koji će vam pomoći da napokon imate čvrsto tijelo

Za izgradnju mišića: Napitak koji će vam pomoći da napokon imate čvrsto tijelo

Jeste li znali da su kopnene životinje s najvećim mišićima vegani? To znači da za izgradnju mišića nisu nužno potrebne životinjske bjelančevine. Mišići se grade i iz aminokiselina koje se nalaze u svoj biljnoj hrani. Zeleni smoothie koji pomaže izgraditi mišiće sadrži baš svaku aminokiselinu koje naše tijelo treba, a mi vam donosimo recept za ovaj moćni napitak.

Avokado i špinat sastojci su smoothija koji pomaže u izgradnji mišića

 Sastojci za smoothie za izgradnju mišića:

– 2 jabuke zlatni delišes
– 1 puna šaka listova špinata
– 1/3 ananasa srednje veličine
– 1 zreli avokado srednje veličine
– 1 žličica spiruline
– 1 žličica proteinskog praha konoplje
– par kockica leda

Avokado sadrži gotovo sve što vaše tijelo treba: vitamin A, B kompleks, C, E, H, K i folnu kiselinu, magnezij, bakar, željezo, kalcij, kalij i mnoge druge elemente u tragovima.

Postupak:
1. U sokovniku pomiješajte jabuke, špinat i ananas (ukoliko imate dobar sokovnik ne morate guliti voće). Prije nego uključite sokovnik, provjerite da je špinat dobro stisnut, iza jabuka, kako biste dobili maksimalnu količinu soka.

2. Svježi sok ulijte u blender te dodajte avokado, spirulinu, prah i led. Blendajte dok se svi sastojci ne stope i dok se sav prah ne rastopi u potpunosti.

Savjet:
 Smoothie je najbolje piti otprilike jedan sat nakon treninga kako biste nahranili izmorene mišiće.

Avokado
 sadrži gotovo sve što vaše tijelo treba: vitamin A, B kompleks, C, E, H, K i folnu kiselinu, magnezij, bakar, željezo, kalcij, kalij i mnoge druge elemente u tragovima. Avokado također opskrbljuje organizam svim esencijalnim aminokiselinama i sa 7 masnih kiselina, uključujući omega 3 i omega 6 kiseline te sadrži više bjelančevina od kravljeg mlijeka. A uz sve to, čini smoothie kremastijim.

Spirulina sadrži sve važne aminokiseline, 10 puta više kalcija od mlijeka te 58 puta više željeza od špinata.

Sjemenke konoplje sadrže svih 10 aminokiselina potrebnih za izgradnju mišića.

 

Autor/Photo by:  zadovoljna.hr

 

Share this Post